Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2014

Πάνω από τα 100 δολ. το αργό


Στα υψηλότερα επίπεδα από τα τέλη Δεκεμβρίου και πάνω από το επίπεδο των 100 δολ. σκαρφάλωσε την Τετάρτη το αργό καθώς τα οικονομικά στοιχεία από την Κίνα ξεπέρασαν τις προσδοκίες και εν μέσω αισιοδοξίας για τις προοπτικές της αμερικανικής οικονομίας.

Ειδικότερα, το συμβόλαιο του αργού παραδόσεως Μαρτίου κέρδισε 43 cents ή 0,4% κλείνοντας στα 100,37 δολ. το βαρέλι στο χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης. 

Ο πρόεδρος της Federal Reserve Bank of St. Louis, James Bullard εμφανίστηκε αισιόδοξος για την πορεία της ανάπτυξης το 2014, σημειώνοντας ότι η αμερικανική οικονομία έχει πλησιάσει πάρα πολύ στο να είναι και πάλι "φυσιολογική".

"Εξακολουθώ να είμαι αισιόδοξος για τις προοπτικές το 2014. Νομίζω ότι μπορούμε να φτάσουμε το 3% ή και περισσότερο" όσον αφορά την ανάπτυξη του ΑΕΠ, δήλωσε ο Bullard προσθέτοντας ότι τα τελευταία αδύναμα στοιχεία "δεν έχουν αλλάξει την άποψη μου".

Θετικό κλίμα διαμόρφωσαν και τα οικονομικά στοιχεία από την Κίνα τα οποία έδειξαν ότι οι εξαγωγές σημείωσαν άλμα 10,6% τον Ιανουάριο από την αντίστοιχη περυσινή περίοδο, με τις εκτιμήσεις των αναλυτών να κάνουν λόγο για πολύ μικρότερη άνοδο 2% σε δημοσκόπηση του Reuters.

Τα κέρδη για το αργό ήρθαν παρά την αύξηση των εμπορικών αποθεμάτων στις ΗΠΑ την προηγούμενη εβδομάδα.

Ειδικότερα, η αμερικανική υπηρεσία ενέργειας ανακοίνωσε ότι τα αποθέματα αργού αυξήθηκαν κατά 3,3 εκατ. βαρέλια την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 7 Φεβρουαρίου, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών που έκαναν λόγο για άνοδο κατά 2,5 εκατ. βαρέλια σε δημοσκόπηση της Wall Street Journal.

Τα αποθέματα αργού συμπλήρωσαν τέσσερις διαδοχικές ανοδικές εβδομάδες.


ΠΗΓΗ.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου