Σάββατο 25 Ιανουαρίου 2014

ΔΑΚΕ:Η ΔΕΗ ΕΙΝΑΙ “ΠΗΓΗ” ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΗΓΗ ΠΛΟΥΤΙΣΜΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ


Σε μια περίοδο που η ενεργειακή φτώχεια εξαπλώνεται επικίνδυνα 

με περίπου 350 χιλιάδες σπίτια και επιχειρήσεις να έχουν μείνει χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, η συγκυβέρνηση με “τυφλή υπακοή” στις εντολές της Τρόικας προωθεί την εκποίηση του Δικτύου Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΑΔΜΗΕ) ολοκληρώνοντας το καταστροφικό έργο των προηγούμενων κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ που είχε ξεκινήσει με το “δούρειο ίππο” της διάσπασης της ΔΕΗ το 2010.

Επιλέγεται, λοιπόν, με συνοπτικές διαδικασίες και έναντι “πινακίου φακής” η μετατροπή της κρατικής περιουσίας σε ένα στυγνό ιδιωτικό μονοπώλιο όταν η απρόσκοπτη ηλεκτροδότηση των νοικοκυριών συνιστά βασική προϋπόθεση επιβίωσης και κοινωνικής συνοχής ενώ ο αδιάλειπτος ενεργειακός εφοδιασμός της πραγματικής οικονομίας είναι απαραίτητη συνθήκη για την ύπαρξη και ανάκαμψή της.

Είναι ξεκάθαρο ότι η “παράδοση” του νευραλγικού Κέντρου Ελέγχου Ενέργειας δεν διασφαλίζει το δημόσιο συμφέρον, δεν δημιουργεί κοινωνικά ή αναπτυξιακά οφέλη, δεν εξυπηρετεί την κοινή προκοπή και ευημερία.

Αντίθετα το κόστος μιας τέτοιας απόφασης θα είναι τεράστιο για τους πολίτες, την επιχειρηματικότητα και την ελληνική οικονομία στο σύνολό της.

Το Δίκτυο Μεταφοράς, που αποτέλεσε μια εθνική επένδυση της ΔΕΗ χωρίς κρατικές επιχορηγήσεις ή επιδοτήσεις, είναι βασικός μοχλός για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας και η λειτουργία του είναι απόλυτα συμβατή με την νομοθεσία της Ε.Ε…

Το όποιο σχέδιο για ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ πρέπει να σταματήσει εδώ και τώρα.

Η ΔΑΚΕ Ι.Τ., με πίστη στην επιτακτική αναγκαιότητα του κρατικού και κοινωνικού χαρακτήρα της ΔΕΗ, εκφράζει ρητά και κατηγορηματικά την αντίθεση και αντίδρασή της στα όποια “σενάρια” ξεπουλήματος του ενεργειακού κολοσσού της Ελλάδας. Ταυτόχρονα, σε διαρκή συνεννόηση και συνεργασία με τη δευτεροβάθμια και τις πρωτοβάθμιες οργανώσεις μας στη ΔΕΗ βρισκόμαστε σε αγωνιστική ετοιμότητα προκειμένου να διαφυλάξουμε το δημόσιο και κοινωνικό έλεγχο σε μια επιχείρηση μείζονος εθνικής σημασίας.

Όσοι απεργάζονται να “χαρίσουν” τη ΔΕΗ θα πρέπει να ξέρουν ότι:

• διαψεύδουν τους ίδιους τους εαυτούς τους, καθώς μέχρι χθες διαβεβαίωναν ότι τα δημόσια δίκτυα θα παραμείνουν υπό κρατικό έλεγχο,

• και κυρίως διαψεύδουν για ακόμη μια φορά τις προσδοκίες της ελληνικής κοινωνίας και της πραγματικής οικονομίας.

Σε κάθε περίπτωση θα βρουν τον Ελληνικό λαό απέναντί τους, καθώς όσο κι αν επιμένουν να το αγνοούν…το ρεύμα είναι ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΑΓΑΘΟ…

 ΠΗΓΗ dakegenopdei.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου