Τρίτη 9 Δεκεμβρίου 2014

Gazprom: Ιδρύει θυγατρική για την κατασκευή αγωγού φυσικού αερίου στην Τουρκία

Gazprom: Ιδρύει θυγατρική για την κατασκευή αγωγού φυσικού αερίου στην Τουρκία
Η ρωσική δημόσια επιχείρηση φυσικού αερίου Gazprom, ανακοίνωσε σήμερα ότι θα δημιουργήσει μια θυγατρική εταιρεία για την κατασκευή ενός αγωγού φυσικού αερίου προς την Τουρκία, λίγες ημέρες αφότου ο πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν ανακοίνωσε το νέο ρωσικό σχέδιο κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στην Τουρκία.

«Η εταιρεία θα έχει την έδρα της στην Αγία Πετρούπολη... και θα ονομάζεται Gazprom Russkaya », δήλωσε ο εκπρόσωπος της ρωσικού ενεργειακού κολοσσού Σεργκέι Κουπριάνοφ.
Ο Ρώσος πρόεδρος Βλάντιμιρ Πούτιν είχε ανακοινώσει την περασμένη εβδομάδα ότι η Μόσχα εγκαταλείπει το έργο της κατασκευής του αγωγού μεταφοράς φυσικού αερίου South Stream. Στη θέση του σχεδιάζει την κατασκευή ενός αγωγού μεταφοράς φυσικού αερίου προς την Τουρκία και τη δημιουργία ενός κόμβου στα ελληνοτουρκικά σύνορα, μέσω του οποίου θα προμηθεύεται το ρωσικό φυσικό αέριο η Ευρώπη.
Στο μεταξυ ο υπουργός Ενέργειας της Ρωσίας Αλεξάντερ Νόβακ δήλωσε σήμερα ότι η Ουκρανία θα πρέπει να αγοράσει το φετινό χειμώνα τουλάχιστον 4 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα φυσικού αερίου ώστε να διασφαλιστεί η ομαλή ροή του ρωσικού φυσικού αερίου προς την Ευρώπη.
Η Ουκρανική κρατική ενεργειακή εταιρεία Naftogaz ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα ότι έχει μεταφέρει ποσό 378 εκατομμυρίων δολαρίων προς το ρωσικό ενεργειακό κολοσσό της Gazprom, χρήματα που αναλογούν στην αγορά ενός δισεκατομμυρίου κυβικών μέτρων ρωσικού φυσικού αερίου για τον μήνα Δεκέμβριο με στόχο να αναπληρωθούν τα ενεργειακά αποθέματά της.
Η αποτυχία να υπάρξει συμφωνία μεταξύ της Ρωσίας και της Ουκρανίας σχετικά με την προμήθεια φυσικού αερίου έχει προκαλέσει διακοπές στη ροή φυσικού αερίου κατά τα τελευταία χρόνια



ΠΗΓΗ:fpress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου