Τρίτη 16 Δεκεμβρίου 2014

Στις εγκαταστάσεις της Energean, στην Καβάλα, φοιτητές του ΑΠΘ


Επίσκεψη στις χερσαίες εγκαταστάσεις της Energean Oil & Gas, στη Νέα Καρβάλη, πραγματοποίησαν στις 12 Δεκεμβρίου φοιτητές του Τμήματος Γεωλογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ).
Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του ετήσιου Προγράμματος Ασκήσεων Πεδίου του ΑΠΘ.
Κατά τη διάρκειά της οι φοιτητές, αφού έλαβαν τις οδηγίες που προβλέπονται από τους κανόνες ασφαλείας και υγείας των εγκαταστάσεων του εργοστασίου «Σίγμα», περιηγήθηκαν σε αυτές, ενώ παρακολούθησαν και παρουσίαση σχετικά με την εξόρυξη και την επεξεργασία του πετρελαίου που παράγεται στον Πρίνο.
Εκ μέρους της Energean Oil & Gas, ο αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Καβάλα Oil κ. Δημήτρης Γόντικας δήλωσε τα εξής: «Με ιδιαίτερη χαρά τα στελέχη και οι εργαζόμενοι της Energean στην Καβάλα υποδέχθηκαν τους φοιτητές του ΑΠΘ στις εγκαταστάσεις της Νέας Καρβάλης. Η πρωτοβουλία του Τμήματος Γεωλογίας εξοικειώνει τους νέους επιστήμονες με τον τρόπο λειτουργίας των μοναδικών εγκαταστάσεων παραγωγής και επεξεργασίας υδρογονανθράκων στην Ελλάδα και ενδυναμώνει τις προοπτικές ανανέωσης και ενίσχυσης του εγχώριου ανθρώπινου δυναμικού στον τομέα. H Energean είναι αρωγός στην εκπαιδευτική και ερευνητική διαδικασία, υποστηρίζοντας σταθερά πρωτοβουλίες και προγράμματα των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων της χώρας και ,βεβαίως, τις προσπάθειες του ΤΕΙ Καβάλας, του οποίου δεκάδες απόφοιτοι από το Τμήμα Μηχανικών Πετρελαίου απασχολούνται ήδη ή έχουν πραγματοποιήσει την πρακτική τους εξάσκηση στις εγκαταστάσεις της εταιρείας».
Σημειώνεται ότι οι φοιτητές συνοδεύονταν από τον καθηγητή του ΑΠΘ και αντιπρόεδρο της Ελληνικής Διαχειριστικής Εταιρείας Υδρογονανθράκων (ΕΔΕΥ) κ. Ανδρέα Γεωργακόπουλο.


ΠΗΓΗ:energypress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου