Κυριακή 21 Δεκεμβρίου 2014

ΟΠΕΚ: "Οι κερδοσκόποι ευθύνονται για την πτώση της τιμής του πετρελαίου"


Ο υπουργός Πετρελαίου της Σαουδικής Αραβίας δήλωσε σήμερα πως η μη συνεργασία εκ μέρους παραγωγών εκτός του Οργανισμού Πετρελαιοεξαγωγικών Χωρών (ΟΠΕΚ) και οι δράσεις κερδοσκόπων οδήγησαν στην πτώση της τιμής του πετρελαίου, αλλά τόνισε πως είναι πεπεισμένος ότι η αγορά θα βελτιωθεί, ενώ παρόμοια άποψη εξέφρασε και ο ομόλογός του των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.

Σε ομιλία του στο Αμπού Ντάμπι, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Σαουδάραβας υπουργός Άλι αλ-Ναΐμι αρνήθηκε ότι οι πολιτικές εξελίξεις διαδραμάτισαν ένα ρόλο στη διαμόρφωση της πετρελαϊκής πολιτικής του βασιλείου και δήλωσε πως η μείωση της τιμής δεν θα έχει «αξιοσημείωτη και μεγάλη» επίδραση στις οικονομίες της Σαουδικής Αραβίας ή άλλων αραβικών χωρών.

«Το βασίλειο της Σαουδικής Αραβίας και άλλες χώρες επιδίωξαν να ισορροπήσουν την αγορά, αλλά η έλλειψη συνεργασίας από άλλους παραγωγούς εκτός του ΟΠΕΚ και η διάδοση παραπλανητικών πληροφοριών και εικασιών οδήγησε στη συνέχιση της μείωσης των τιμών», δήλωσε ο αλ-Ναΐμι.

Μιλώντας σε μια διάσκεψη στην πρωτεύουσα των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, ο Σαουδάραβας υπουργός πρόσθεσε: «Τα περί συνωμοσίας από τη Σαουδική Αραβία για πολιτικούς λόγους... είναι αβάσιμα και δείχνουν έλλειψη κατανόησης».


ΠΗΓΗ: defencenet.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου