Κυριακή 7 Δεκεμβρίου 2014

Προς αναβολή πετρελαϊκά σχέδια 150 δις. δολαρίων λόγω της χαμηλής τιμής


Σχέδια ύψους 150 δις. δολαρίων στην έρευνα υδρογονανθράκων αναμένεται να αναβληθούν μέσα στο 2015 ως αποτέλεσμα των χαμηλών πετρελαϊκών τιμών, όπως δείχνουν τα πρώτα στοιχεία.
Καθώς οι απανταχού πετρελαϊκές προσπαθούν να εκμεταλλευτούν ολοένα και πιο δύσκολα κοιτάσματα, χρειάζονται ένα δεδομένο ύψος τιμών πετρελαίου προκειμένου να είναι οικονομικά βιώσιμες οι προσπάθειές τους. Από τη στιγμή που το πετρέλαιο έχει υποχωρήσει στα επίπεδα των 70 δολαρίων ανά βαρέλι, εξυπακούεται ότι αρκετές από τις επενδύσεις δεν θα είναι πλέον ανταγωνιστικές και θα αναβληθούν μέχρι η τιμή να ξανανέβει.
Σημειώνεται επίσης, ότι μέσα στο επόμενο έτος θα ληφθούν οι τελικές επενδυτικές αποφάσεις για 800 συνολικά σχέδια στο πετρέλαιο και στο αέριο, συνολικού ύψους 500 δις. δολαρίων. Τα έργα αυτά αντιστοιχούν σε περίπου 60 δις. βαρέλια αποθεμάτων, με βάση τα στοιχεία της νορβηγικής εταιρείας συμβούλων, Rystad Energy. Με βάση τις προβλέψεις για μέση τιμή του βαρελιού στα 82,5 δολάρια το 2015, αναμένεται να ακυρωθεί το ένα τρίτο εξ αυτών, που εκπροσωπεί το ένα πέμπτο των αποθεμάτων.


ΠΗΓΗ:energypress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου