Παρασκευή 7 Νοεμβρίου 2014

OPEC: Οι τιμές πετρελαίου θα ανακάμψουν μέχρι το β' μισό του 2015


Οι τιμές πετρελαίου πιθανώς θα ανακάμψουν μέχρι το δεύτερο μισό του 2015, καθώς η πρόσφατη υποχώρηση τους θα μπορούσε να πλήξει τις επενδύσεις, εκτιμά ο επικεφαλής του OPEC, σύμφωνα με το Dow Jones Newswires.
"Νομίζω ότι η τιμή θα ανακάμψει μέχρι το δεύτερο μισό του επόμενου έτους", δήλωσε ο γενικός γραμματέας του OPEC, Abdalla Salem el-Badri σε συνέντευξη Τύπου για την παρουσίαση των προοπτικών του πετρελαίου.
Η πρόσφατη υποχώρηση των τιμών – οι οποίες έχουν υποχωρήσει περισσότερο από 25% τους τελευταίους τέσσερις μήνες – δεν είναι βιώσιμη "καθώς πολλές επενδύσεις θα σταματήσουν" αν οι τιμές παραμένουν στα τρέχοντα επίπεδα, πρόσθεσε.
Εάν ακυρωθούν πολλά έργα στον κλάδο της ενέργειας "η προσφορά θα υποχωρήσει και… οι τιμές θα εκτοξευτούν", προειδοποίησε.
Συνολικά, ο επικεφαλής του Οργανισμού δήλωσε ότι "η υποχώρηση δεν συμβαδίζει με τα θεμελιώδη" και έριξε το φταίξιμο στους κερδοσκόπους.
Πολλές χώρες του ΟΠΕΚ ανησυχούν ότι θα βρεθούν να εμφανίζουν ελλείμματα στους προϋπολογισμούς τους με τις τιμές στα τρέχοντα επίπεδα. Ο γενικός γραμματέας του ΟΠΕΚ σημείωσε ωστόσο ότι "ανησυχούμε αλλά δεν μας πιάνει πανικός".
"Οι παραγωγοί απόλαυσαν καλές τιμές" τα τελευταία τέσσερα χρόνια, πρόσθεσε.


ΠΗΓΗ:energypress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου