Σάββατο 29 Νοεμβρίου 2014

Αυτός είναι ο Hedge Fund Manager που είχε προβλέψει την πτώση στην τιμή του πετρελαίου b

Αυτός είναι ο Hedge Fund Manager που είχε προβλέψει την πτώση στην τιμή του πετρελαίου
Τον Μάιο το αργό σημείωνε ισχυρά κέρδη, όμως ήδη από τότε, ο hedge fund manager Zach Schreiber έβλεπε την πτώση του πετρελαίου να έρχεται.

Σε συνέδριο του  Sohn Conference Foundation, ήδη από τον προηγούμενο Μάιο, ο Schreiber, ιδρυτής του  hedge fund PointState Capital, ο οποίος εργάστηκε για έξι χρόνια με τον μύθο των αγορών Stanley Druckenmiller, είχε δηλώσει ότι το πετρέλαιο θα αρχίσει να σημειώνει πτώση.

"Θα πάει χαμηλότερα, πολύ χαμηλότερα", είχε αναφέρει χαρακτηριστικά.

Την Πέμπτη, τα 12 κράτη μέλη του OPEC, ανακοίνωσαν ότι δεν θα μειώσουν την παραγωγή, ώστε να σταθεροποιηθεί η τιμή του πετρελαίου, παρά το γεγονός, ότι πολλοί παράγοντες της αγοράς, θεωρούσαν τη μείωση της παραγωγής, ως το πιθανότερο σενάριο.

Το αποτέλεσμα της απόφασης του ΟPEC, ήταν η τιμή να πέσει κάτω από τα 70 δολάρια το βαρέλι, για πρώτη φορά από τον Ιούνιο του 2010.

"Στο αργό των ΗΠΑ, συμβαίνει ότι και με την υπερπροσφορά στην αγορά φυσικού αερίου. Κυρίες και κύριοι είναι μία από τα ίδια", ανέφερε ο Schreiber.

Ο Schreiber σημείωνε από τότε πως η παραγωγή πετρελαίου δεν πρόκειται να μειωθεί, ακόμα και αν η τιμή του πετρελαίου πέσει κάτω από τα 80 δολάρια το βαρέλι. Με την τιμή του μαύρου χρυσού να βρίσκεται ήδη 10 δολάρια κάτω από το όριο που έθετε.

Σύμφωνα με τον Schreiber "η τότε υψηλή τιμή του πετρελαίου είχε οδηγήσει σε εφησυχασμό, ο οποίος όμως λειτουργεί «δολοφονικά»". 

Στην αρχή του έτους, το πετρέλαιο είχε σημειώσει ράλι, από τα 90 στα 105 δολάρια το βαρέλι ενώ η υψηλή τιμή του πετρελαίου είχε διατηρηθεί μεταξύ 85 και 105 δολαρίων για τα τελευταία 1-2 χρόνια.

Στην οικονομία, η κρίση αργεί να έρθει περισσότερο από όσο πιστεύει κανείς αλλά όταν αυτό συμβεί, συμβαίνει γρηγορότερα από το αναμενόμενο", σημείωνε τότε ο Schreiber.


ΠΗΓΗ:newmoney.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου