Δευτέρα 24 Νοεμβρίου 2014

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΝΙΑΙΑ-ΕΝΩΤΙΚΗ Σ.Κ


Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Είναι πραγµατικά λυπηρό, την ώρα που γίνεται αγώνας για να πετύχει επιτέλους µια Γενική Απεργία σε όλη τη χώρα, για να σταµατήσουµε την καταστροφή που έφεραν οι κυβερνητικές πολιτικές των µνηµονίων της τρόικας και των αφεντικών τους, εµείς να ασχολούµαστε µε τα ψέµατα, την λάσπη και την υποκρισία παρατάξεων και «συνδικαλιστών» που έχουν σαν µοναδικό στόχο τους και αγωνία!!, να δικαιολογήσουν την όποια ύπαρξή τους…
Με το ξεκίνηµα της νέας θητείας του ∆.Σ. του Σωµατείου (Νοέµβριος 2013) και ενώ είχαµε µπροστά µας να αντιµετωπίσουµε πολλά και σοβαρά θέµατα όπως νέα ΕΣΣΕ, Εσωτερικό Κανονισµό, Προσωπικό Ασφαλείας, Οργανογράµµατα, Μερική εξαγορά της Groupama, Φορολογικά Λάθη, Καταγγελία του Συνταξιοδοτικού Προγράµµατος από την Groupama και συνεχή προβλήµατα της καθηµερινότητας, η ηγεσία του ΣΚΕΕΠ όλο το παραπάνω χρονικό διάστηµα επιδίδεται σε ένα λίβελλο λάσπης µέσω ανακοινώσεων και της γνωστής «πετρελαιοπληγής» ως «ANONYMOUS» λέγοντας πολλά και απίστευτα ψέµατα ή ανακατεύοντας ψέµατα µε µισές αλήθειες, που παραπληροφορούν και πολλές φορές βγαίνουν και σαν «λαγοί» του εργοδότη.
Κατηγορούν το Προεδρείο ως «εργοδοτικό και πουληµένο, ως εκπρόσωπο του ΣΕΒ»,αυτοί που αλλάξανε το όνοµα της παράταξής τους και απεµπόλησαν τα σύµβολά τους, γιατί ντρέπονται να πουν ότι είναι ΠΑΣΟΚ (ΠΑΣΚΕ), αυτοί που δεν αντέχουν ούτε ο ένας τον άλλο, γι’ αυτό και εµφανίζονται κατά περίπτωση ως ΣΚΕΕΠ, ως ΠΑΣΚΕ ή ως ΑΣΠ/Η∆Α !!!!
Αυτοί που σε καλές εποχές έχοντας την ευθύνη του Σωµατείου (ως ΠΑΣΚΕ τότε),ζηµίωναν τους εργαζόµενους, τους διαχώριζαν σε δύο ταχύτητες (το περίφηµο ∆έντρο µε τα 82 Μισθολογικά Κλιµάκια), χώριζαν σε κατηγορίες εργαζόµενους της πρώην ΠΕΤΡΟΛΑ και µε το άρθρο 14 σε διαφορετικές αποζηµιώσεις. Τότε ήταν που γενικεύτηκαν και οι εργολαβοποιήσεις… Είναι οι ίδιοι που κατά την περίοδο της οµογενοποίησης σε ΕΛΠΕ, συµβιβασµένοι και ξεπουληµένοι στην εργοδοσία, εντάξανε πολύ χαµηλά τους προερχόµενους από τις πρώην ΕΚΟ, ∆ΕΠ, ∆ΕΠ-ΕΚΥ, ΠΕΤΡΟΛΑ.
Είναι οι ίδιοι που το 2009 πραξικοπηµατικά ρίξανε το δηµοκρατικά εκλεγµένο προεδρείο του Σωµατείου και λειτούργησαν αντικαταστατικά µη δεχόµενοι τις υπογραφές 680 συναδέλφων για Γενική Συνέλευση. Τότε ήταν που υπέγραψαν και το Πρακτικό Συµφωνίας για τις προϋπηρεσίες που περιείχε τον όρο της πλήρους ταυτοποίησης µε εργασία µόνο σε ∆ιυλιστήρια όπου ουσιαστικά καταργούσε τις προϋπηρεσίες όλων των νέων που προσλήφθηκαν από το 2008 και µετά και έβαζε ταφόπλακα στις επόµενες γενιές. Ποιον βόλευε τότε αυτή η ρύθµιση και ποιον εξυπηρέτησαν µε το Πρακτικό;
Σίγουρα όχι τους εργαζόµενους!!!!
Ήταν οι ίδιοι άνθρωποι που υπέγραψαν τις 2 ταχύτητες και στο Συνταξιοδοτικό πρόγραµµα (GROUPAMA) µε 6,5% για τους παλαιούς (πριν το 1993) και 1,3% για τους νέους και που µε προσπάθειες διορθώθηκε τα επόµενα χρόνια στο 2,5%. Ήταν οι ίδιοι άνθρωποι που σε καλές εποχές υπέγραφαν συµβάσεις 0,3% κάτω από τον πληθωρισµό!!! Ήταν οι ίδιοι άνθρωποι που πρότειναν στο σηµερινό Προεδρείο το 2011 να υπογράψουµε µειώσεις και κατάργηση µισθών του πριµ παραγωγής, γιατί όπωςέλεγαν χαρακτηριστικά «µας παραδώσανε ΕΣΣΕ και θέλουνε ΕΣΣΕ»!! Ευτυχώς δεν τους ακούσαµε…
Ήταν οι ίδιοι άνθρωποι που ενώ οι συνάδελφοί τους αγωνιζόταν στις πύλες, όταν οι συνδικαλιστές της ΕΝΙΑΙΑΣ δεχόταν Εξώδικα απόλυσης από την εταιρεία, η ηγεσία της ΠΑΣΚΕ επέλεξε να κοιτάει αµήχανα …….. από τα απέναντι πεζοδρόµια!!!!!
Αλήθεια συνάδελφοι, ποιος µπορεί να ξεχάσει τα Εξώδικα του Καρχιµάκη (ΠΑΣΟΚ),της ΠΑΣΚΕ/ ΓΣΕΕ και της ΠΑΣΚΕ Κλάδου που µας καλούσε να µην προχωρήσουµε στις προσλήψεις το 2009 λόγω εξαγγελίας των εθνικών εκλογών, γιατί σε διαφορετική περίπτωση όταν θα ερχόταν στην εξουσία θα τους απέλυαν όλους!!!!!
Αλήθεια τι να πρωτοθυµηθούµε, µε την καταγγελία της Groupama το 2005 από 4% εγγυηµένο επιτόκιο το µείωσαν σε 3,35% σε καλές πάλι εποχές, την κατάργηση στο Ιατρονοσοκοµειακό (του νοσοκοµειακού επιδόµατος, για τις εγχειρήσεις, το πλαφόν στις πρώτες αποδείξεις του κάθε έτους) και όλα αυτά κρυφά από τις άλλες παρατάξεις του ∆.Σ. αλλά και από τους εργαζόµενους!!.
Πάει πολύ αυτοί, που ο συνδικαλιστικός τους φορέας, η ΠΑΣΚΕ/ ΓΣΕΕ, σε όλα τα σωµατεία που ελέγχουν σε ∆ηµόσιο και Ιδιωτικό Τοµέα, έχουν αποδεχθεί µειώσεις έως 60% µε ή χωρίς Ενιαίο Μισθολόγιο να µιλούν για ξεπούληµα και κατεστραµµένες συµβάσεις. Ξέχασαν τους αγώνες µας για να βγούµε από το Ενιαίο Μισθολόγιο σαν ΕΛΠΕ και τι έλεγαν τότε; Φαίνεται ότι κρίνουν εξ ιδίων τα αλλότρια.
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι
Το Σωµατείο σε πολύ δύσκολες Μνηµονιακές εποχές διασφάλισε µε τον καλύτερο τρόπο το σύνολο των εργασιακών σχέσεων υπογράφοντας ΕΣΣΕ, Πρακτικά Συµφωνίας, Εσωτερικό Κανονισµό, Προσωπικό Ασφαλείας, Groupama κ.α. Το σηµερινό Προεδρείο είναι ο εγγυητής των εργασιακών θεµάτων που τα διαχειρίζεται µε σοβαρότητα και υπευθυνότητα. Άλλωστε η εµπιστοσύνη και η  στήριξη των εργαζοµένων όλα αυτά τα χρόνια που σαν Ενιαία – Ενωτική Σ.Κ. έχουµε την κεντρική ευθύνη της διαχείρισης του Σωµατείου, είναι η µόνη τρανταχτή απόδειξη.
Συνάδελφοι, σας καλούµε να κλείσετε τα αυτιά σας σε όλους αυτούς τους χαµαιλέοντες του συνδικαλισµού που στόχο έχουν την εξυπηρέτηση των συµφερόντων του εργοδότη κάτι που ξέρουν να κάνουν πολύ καλά χρόνια τώρα. Άλλωστε αποτελεί τρανταχτή απόδειξη ότι σε καµία τους ανακοίνωση δεν βγάζουν τσιµουδιά για την Εταιρεία. Σας έχουµε πάρει χαµπάρι συνάδελφοι της
ΠΑΣΚΕ, ΣΚΕΕΠ ή ΑΣΠ/Η∆Α ή όπως αλλιώς θέλετε να ονοµάζεστε.
Τέλος καλούµε το Προεδρείο του Σωµατείου να µην ασχοληθεί άλλο µε αυτές τις ξεπερασµένες τακτικές των συγκεκριµένων ηγεσιών και να ασχοληθεί σοβαρά και υπεύθυνα, όπως άλλωστε το πράττει µέχρι σήµερα µε τα µεγάλα προβλήµατα των συναδέλφων, που πολλαπλασιάζονται λόγω και των πολιτικών που οι µνηµονιακές κυβερνήσεις επιβάλλουν.

Γι’ αυτό καλούµε όλους τους εργαζόµενους να συµµετέχουν µαζικά στην 24ωρη Πανελλαδική Απεργία της 27 Νοεµβρίου 2014 και στις απεργιακές συγκεντρώσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Γιατί δεν πάει άλλο.
                         
                           Πρέπει να τους σταµατήσουµε πριν τα ξεπουλήσουν όλα!!

                                                            ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΤΩΡΑ!! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου