Δευτέρα 27 Οκτωβρίου 2014

«Ψαλίδι» στις προβλέψεις για το πετρέλαιο από τη Goldman Sachs


Με την τιμή του "μαύρου χρυσού" να έχει υποχωρήσει κατά περίπου 25% τους τελευταίους 5 μήνες, η Goldman Sachs προχώρησε σε σημαντική υποβάθμιση των προβλέψεών της για την τιμή του πετρελαίου, με αποτέλεσμα η αμερικανική επενδυτική τράπεζα να υιοθετεί πλέον τις χαμηλότερες εκτιμήσεις για την πορεία της τιμής του πετρελαίου.
Ειδικότερα, η Goldman Sachs διατείνεται πως η αύξηση της παραγωγής σε ΗΠΑ και Ρωσία θα ξεπεράσει τη ζήτηση και πετρελαίου και επισημαίνει πως οι εξελίξεις αυτές θα επηρεάσουν την τιμή του αμερικανικού αργού WTI, αλλά κυρίως την τιμή πετρελαίου Brent.
Έτσι, υποβάθμισε τις προηγούμενες προβλέψεις της κατά 15% και πλέον βλέπει ότι η τιμή του αργού θα υποχωρήσει το πρώτο τρίμηνο στα 75 δολ. ανά βαρέλι (έναντι αρχικής εκτίμησης στα 90 δολ.) και η τιμή του πετρελαίου Brent στα 85 δολ. ανά βαρέλι (έναντι αρχικής εκτίμησης στα 100 δολ.)
Το β' τρίμηνο του 2015, όταν η υπερπροσφορά γίνει ακόμη πιο αισθητή, η τιμή του WTI θα μπορούσε να υποχωρήσει στα 70 δολ. ανά βαρέλι και του Brent στα 80 δολ. ανά βαρέλι.


ΠΗΓΗ:energypress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου