Τρίτη 21 Οκτωβρίου 2014

Σήμερα αναμένεται η εξαγγελία των μέτρων αντίδρασης της Λευκωσίας στις τουρκικές προκλήσεις


Σήμερα αναμένεται η εξαγγελία των περαιτέρω μέτρων αντίδρασης της Λευκωσίας για τις τουρκικές προκλήσεις με το… σεργιάνι του σεισμογραφικού Barbaros στο οικόπεδο 3 νατιοανατολικά της Κύπρου, όπως δήλωσε μετά το πέρας της συνεδρίας του Εθνικού Συμβουλίου, που διήρκεσε πέραν των τρεισήμισι ωρών, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης.

Κατά τη χθεσινή συνεδρίαση υπήρξε ομόφωνη καταδίκη των τουρκικών προκλήσεων, προσθέτοντας ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ενημέρωσε τα κόμματα για όλες τις εξελίξεις ενώ σε κλίμα συναντίληψης ακούστηκαν εισηγήσεις τόσο από τους Αρχηγούς των Κομμάτων όσο και από τον τέως Πρόεδρο της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια. H συζήτηση στο Εθνικό Συμβούλιο θα συνεχιστεί σήμερα.

Όπως δήλωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος:

Κατά τη χθεσινή Σύνοδο του Εθνικού Συμβουλίου ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ενημέρωσε τα μέλη του Συμβουλίου για τις παρατηρηθείσες παραβιάσεις της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης της Κυπριακής Δημοκρατίας από το ερευνητικό σκάφος Barbaros και τα πολεμικά σκάφη που το συνοδεύουν. Ομόφωνη και καταδικαστική ήταν η θέση του συνόλου των μελών του Εθνικού Συμβουλίου για τις εν λόγω απαράδεκτα παράνομες ενέργειες.

Εν συνεχεία, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ενημέρωσε ενδελεχώς για το σύνολο των μέχρι σήμερα ενεργειών της Κυβέρνησης όπως αυτές είχαν αποφασισθεί κατά τη διάρκεια της Συνόδου των Αρχηγών των Κοινοβουλευτικών Κομμάτων στις 7 Οκτωβρίου, μετά την παράνομη έκδοση από την Τουρκία της οδηγίας προς ναυτιλλoμένους.

Ταυτόχρονα, όπως μετέδωσε το sigmalive ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ενημέρωσε για τα όσα συνέβησαν από την τελευταία συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου μέχρι σήμερα. Στη συνέχεια, μέσα σε ένα κλίμα συναντίληψης, ακούστηκαν εισηγήσεις και κατατέθηκαν προτάσεις από το σύνολο των Αρχηγών των Κομμάτων και τον τέως Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Χριστόφια, σήμερα θα ολοκληρωθεί η ανταλλαγή απόψεων και η εξαγγελία των περαιτέρω μέτρων αντίδρασης στην τουρκική προκλητικότητα.


ΠΗΓΗ: defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου