Τετάρτη 17 Σεπτεμβρίου 2014

ΕΛΠΕ: Στα 8,25 ευρώ η τιμή στόχος με περιθώρια ανόδου 47% από την Alpha Finance - Γιατί δίνει outperform

ΕΛΠΕ: Στα 8,25 ευρώ η τιμή στόχος με περιθώρια ανόδου 47% από την Alpha Finance - Γιατί δίνει outperform
Τιμή στόχο 8,25 ευρώ δίνει για τη μετοχή των Ελληνικών Πετρελαίων η Alpha Finance, βλέποντας περιθώρια ανόδου της τάξης του 47%.

Η χρηματιστηριακή δίνει σύσταση outperform και παραμένει θετική για την εταιρεία.

Όπως αναφέρει στην πολυσέλιδη έκθεσή της για τις ελληνικές μετοχές, τα ΕΛΠΕ έχουν μπροστά τους περισσότερες ευκαιρίες πάρα εμπόδια καθώς:

- Τα περιθώρια διυλιστηρίου αυξήθηκαν τον Ιούλιο και τον Αύγουστο, ύστερα από ένα αδύναμο α' εξάμηνο. Αυτό μπορεί να συνεχιστεί και τον χειμώνα, δεδομένου ότι η εταιρεία δεν σκοπεύει να προχωρήσει στην σε εργασίες συντήρησης τον Σεπτέμβριο / Οκτώβριο.

- Σε ότι αφορά την πώληση του ΔΕΣΦΑ στη Socar διαπιστώνεται πρόοδος και, όπως αναφέρουν οι αναλυτές, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ίσως δώσει το πράσινο φώς μέχρι το τέλος του έτους. Κάτι τέτοιο σημαίνει έσοδα της τάξης των 212 εκατ. ευρώ για τα ΕΛΠΕ που έχουν μερίδιο 35%.

-Η συνεχιζόμενη αναχρηματοδότηση με πολύ χαμηλότερο επιτόκιο θα μπορούσε να έχει καθαρό όφελος στις ετήσιες οικονομικές δαπάνες της τάξης των 10-15 εκατ. ευρώ, ενώ υποθέτοντας ότι το καθαρό χρέος ομαλοποιηθεί κάτω από τα 2 δισ. και τα έσοδα από τον ΔΕΣΦΑ χρησιμοποιηθούν για περαιτέρω μείωση του χρέους, το οριακό όφελος για το 2015 και μετά θα μπορούσε να αντιστοιχεί σε ποσό 30 εκατ. ευρώ.

-Η απομόχλευση ήταν σημαντική στο β' τρίμηνο με το καθαρό χρέος στα 1,6 δισ. από 2,3 δισ. στο α' τρίμηνο και ισχυρές ταμειακές ροές στα 796 εκατ. ευρώ από 185 εκατ.



ΠΗΓΗ:newmoney.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου