Σάββατο 13 Σεπτεμβρίου 2014

40 δις. δολάρια ετησίως θα επενδύσει στην παραγωγή της η Saudi Aramco


Η Saudi Aramco, κρατική πετρελαϊκή της Σαουδικής Αραβίας, πρόκειται να επενδύσει 40 δις. δολάρια κάθε χρόνο μέσα στην επόμενη δεκαετία, προκειμένου να διατηρήσει σταθερή την παραγωγή πετρελαίου και να διπλασιάσει εκείνη του φυσικού αερίου.
Όπως αποκάλυψε ο πρόεδρος και διευθύνοντας της εταιρείας, Καλίντ αλ Φαλίχ, η Aramco δεν ανησυχεί ιδιαίτερα για την πτώση στις τιμές του αργού πετρελαίου διεθνώς, καθώς θεωρεί ότι τα αυξημένα κόστη που έχει να επωμισθεί ο κλάδος της παραγωγής θα έχει τελικά αποτέλεσμα και στην τιμή.
Μιλώντας σε συνέδριο στη Νορβηγία, ο Φαλίχ είπε ότι «προκειμένου να ικανοποιήσουμε την άνοδο της ζήτησης και να αντικαταστήσουμε την χαμένη παραγωγή, ο κλάδος μας θα πρέπει να βρει νέα παραγωγή 40 εκατ. βαρελιών την ημέρα μέσα στα επόμενα 20 χρόνια. Αν και οι επενδύσεις μας θα καλύπτουν όλο το μήκος και το πλάτος της αλυσίδας, οι μεγαλύτερες θα γίνουν στην παραγωγή, ιδίως στην υπεράκτια, με στόχο την διατήρηση της μέγιστης δυνατής παραγωγής στα 12 εκατ. βαρέλια, με ταυτόχρονο διπλασιασμό της παραγωγής αερίου».


ΠΗΓΗ:energypress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου