Κυριακή 10 Αυγούστου 2014

Wall Street Journal: Οι άνεργοι μεσήλικες στην Ελλάδα μπορεί να μην ξαναδουλέψουν ποτέ

Wall Street Journal: Οι άνεργοι μεσήλικες στην Ελλάδα μπορεί να μην ξαναδουλέψουν ποτέ
Με ένα άρθρο στην κεντρική σελίδα της, η Wall Street Journal παρουσιάζει ρεπορτάζ με περιπτώσεις Ελλήνων ανέργων, άνω από 50 ετών, αναφέροντας ότι οι προοπτικές εισόδου τους στην αγορά εργασίας δεν είναι καθόλου ευοίωνες.

Από εργάτες της ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνης μέχρι και στελέχη μάρκετινγκ, η ανταποκρίτρια της εφημερίδας αναφέρει ότι η ανεργία δείχνει το πιο σκληρό της πρόσωπο στους μεσήλικες, οι οποίες εκτός από τα οικονομικά, αντιμετωπίζουν και έντονα ψυχολογικά προβλήματα.

Στο ρεπορτάζ αναφέρεται ότι η κρίση που χτύπησε τη χώρα μας περιόρισε τις παροχές για τους μεγαλύτερους εργαζόμενους, ενώ τα ποσοστά της ανεργίας σε όλες της ηλικίες είναι αποκαρδιωτικά. Το 18% των Ελλήνων μεταξύ 40 και 59 ετών έχασαν τη δουλειά τους την περσινή χρονιά. Από το 2008, η μία από τις πέντε θέσεις εργασίας που χάθηκαν αναφέρονται σε αυτή την ηλικιακή ομάδα. Στην Ισπανία το αντίστοιχο ποσοστό είναι μία στις οχτώ θέσεις εργασίας, ενώ στην Ιταλία αντίθετα οι θέσεις εργασίας για τους ανθρώπους αυτής της ηλικιακής ομάδας αυξήθηκαν.

Όπως αναφέρεται, αυτοί οι άνθρωποι ίσως χρειαστεί να περάσουν πολλά χρόνια χωρίς εισόδημα, αντιμετωπίζοντας την απειλή της φτώχειας.

Πηγή: Wall Street Journal


ΠΗΓΗ:zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου