Κυριακή 6 Ιουλίου 2014

UBS: Η Motor Oil φθηνότερη μετοχή στον ευρωπαϊκό κλάδο διύλισης - Τι λέει για τα ΕΛΠΕ

UBS: Η Motor Oil φθηνότερη μετοχή στον ευρωπαϊκό κλάδο διύλισης - Τι λέει για τα ΕΛΠΕ
Υποβαθμίζει τις τιμές στόχους για τις μετοχές των Ελληνικά Πετρέλαια και Motor Oil η UBS, στο πλαίσιο υποβάθμισης των εκτιμήσεών της για τα περιθώρια διύλισης στην Ευρώπη, που οδηγεί σε αρνητική αναθεώρηση των EBITDA του κλάδου.

Ειδικότερα, η UBS “βλέπει” τα ΕΛΠΕ στα 6 ευρώ από τα 6,25 ευρώ προηγουμένως και τη Motor Oil στα 8,75 ευρώ από τα 9 ευρώ, τηρώντας ουδέτερη στάση απέναντι και στις δύο μετοχές.

Όπως σημειώνουν οι αναλυτές, τα περιθώρια διύλισης στην Ευρώπη ανέκαμψαν το δεύτερο τρίμηνο, αλλά όχι σε υψηλά επίπεδα. Στο πλαίσιο αυτό, υποβαθμίζουν τις σχετικές εκτιμήσεις τους για το σύνολο του 2014 στα 1,50 δολάρια ανά βαρέλι από 2,01 δολάρια.

Τα περιθώρια αναμένεται να βελτιωθούν οριακά το δεύτερο εξάμηνο του έτους, στα 2 δολάρια ανά βαρέλι, καθώς το περιβάλλον εξακολουθεί να εμφανίζει προκλήσεις για τις ευρωπαϊκές εταιρείες διύλισης.

Στο πλαίσιο αυτό, η UBS υποβαθμίζει τις εκτιμήσεις της για τα EBITDA του 2014 κατά 8% (τις έχει υποβαθμίσει κατά 21% από τις αρχές του έτους) και εξακολουθεί να δηλώνει αρνητική απέναντι στον κλάδο.

Η Motor Oil, όμως, αποτελεί το top pick του οίκου στον κλάδο, καθώς με EV/EBITDA  στο 5,4 και απόδοση ταμειακών ροών στο 19%, θεωρείται η φθηνότερη μετοχή στην ευρωπαϊκή διύλιση.


ΠΗΓΗ:newmoney.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου