Παρασκευή 4 Ιουλίου 2014

Ενδιαφέρον και από τους «Έλληνες» για τα 20 οικόπεδα υδρογονανθράκων


Παρόντες δηλώνουν, τόσο με την παρουσία τους στο Λονδίνο κατά την ελληνική εκδήλωση παρουσίασης των 29 «οικοπέδων», όσο και με δηλώσεις τους στο energypress, οι δύο ελληνικοί όμιλοι που δραστηριοποιούνται (είτε αποκλειστικά είτε μεταξύ άλλων) στον τομέα της έρευνας υδρογονανθράκων. Τόσο τα ΕΛΠΕ όσο και η Energean Oil & Gas συμμετείχαν στην εκδήλωση του Λονδίνου, με τα ΕΛΠΕ μάλιστα να έχουν ήδη αγοράσει τα σεισμικά δεδομένα από την PGS.
Συγκεκριμένα, υψηλόβαθμη αντιπροσωπεία των ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΠΕΤΡΕΛΑΙΩΝ, αποτελούμενη από εξειδικευμένους γεωλόγους, γεωφυσικούς και οικονομικούς αναλυτές, συμμετείχε στην ειδική εκδήλωση του ΥΠΕΚΑ και είχε, μάλιστα, κλειστή συνάντηση με τα στελέχη του Υπουργείου, της PGS και του Beicip. Η Εταιρεία έχει αγοράσει τα σεισμικά δεδομένα της PGS και τη μελέτη του Beicip για όλες τις περιοχές. Όπως δηλώνουν κύκλοι του Ομίλου «Ήδη από τον Ιανουάριο, τα αναλύει σε βάθος εκμεταλλευόμενη την πολύχρονη εμπειρία και γνώση του ελλαδικού χώρου από τις σεισμικές και γεωτρητικές έρευνες που είχε διεξάγει στο παρελθόν. Η Εταιρεία θα μελετήσει τους όρους του διαγωνισμού και τις περιοχές όταν προκηρυχθούν, στοχεύοντας να υποβάλλει προσφορά ως εταίρος σε επιχειρηματικά σχήματα με διεθνώς αναγνωρισμένες πετρελαϊκές εταιρείες, κάτι που θα εξασφαλίσει την αναγκαία τεχνολογία και οικονομική δυνατότητα για την επιτυχή έκβαση των ερευνών».
Το παρών δηλώνει και η Energean της οποίας ο πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος κ. Μαθιός Ρήγας βρέθηκε στο Λονδίνο συνοδευόμενος από στελέχη της επιχείρησης και είχε, και αυτός, συναντήσεις με τους εκπροσώπους του ΥΠΕΚΑ, των Νορβηγών και των Γάλλων. «Είναι αυτονόητο ότι θα μελετήσουμε τα δεδομένα, όπως διαμορφώνονται, ώστε να δούμε αν και τι είδους παρουσία θα έχουμε στο διαγωνισμό. Εμείς άλλωστε δραστηριοποιούμαστε στον ελληνικό χώρο και ξέρουμε τη γεωλογία των περιοχών που θα βγουν σε διαγωνισμό» δηλώνει σχετικά, υψηλόβαθμο στέλεχος της εταιρείας.
Πρέπει να σημειωθεί ότι τα ΕΛΠΕ, μέσω κοινοπραξίας, έχουν ήδη αναλάβει την έρευνα και εκμετάλλευση της περιοχής του Πατραϊκού, ενώ η Energean έχει αναλάβει, με διαφορετικούς partners σε κάθε περιοχή, την έρευνα και εκμετάλλευση στα Ιωάννινα και στο Κατάκολο.

ΠΗΓΗ:energypress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου