Δευτέρα 9 Ιουνίου 2014

"Στοπ" στον South Stream και από την Σερβία

"Στοπ" στον South Stream και από την Σερβία
Αμφίβολο παραμένει το μέλλον του ρωσικού αγωγού South Stream καθώς μετά την Βουλγαρία που αποφάσισε να αναστείλει τις εργασίες, και η Σερβία ανακοίνωσε ότι σταματά την κατασκευή του.

Όπως αναφέρει το Russia Today, τη Δευτέρα ο υπουργός Μεταφορών της Σερβίας, Ζοράνα Μιχαήλοβιτς, “μέχρι να ξεκαθαριστούν οι διαπραγματεύσεις με τις Βρυξέλλες και τη Μόσχα, ή μέχρι να αλλάξει πορεία η Ρωσία το έργο αναβάλλεται”, προσθέτοντας ότι από τη στιγμή που και η Βουλγαρία έχει σταματήσει τις εργασίες για τον ίδιο λόγο η Σερβία δεν μπορεί παρά να κάνει το ίδιο.

Η κυβέρνηση της Βουλγαρίας διέταξε απρόσμενα την παύση των εργασιών για τον αγωγο φυσικού αερίου South Stream, ο οποίος θα περνάει από πολλές βαλκανικές χώρες με προορισμό την Ευρώπη, μετά από συζητήσεις με αμερικάνους γερουσιαστές και ευρωπαίους αξιωματούχους.

Ωστόσο, η Σερβία μέχρι και την προηγούμενη εβδομάδα είχε ανακοινώσει ότι δεν σχεδιάζει να αναστείλει τις κατασκευές, οι οποίες έχουν προγραμματιστεί για τον Ιούλιο, παρά τις πιέσεις από την Ε.Ε. Σύμφωνα με το σχέδιο ο αγωγός θα εκτείνεται περίπου 422 χλμ. στη χώρα.

Η κατασκευή του αγωγού South Stream, η οποία κοστίζει περίπου $45 δισ., έχει μπλεχτεί στην μέση της διαμάχης μεταξύ Ρωσίας και Ε.Ε. για τα τεκταινόμενα στην Ουκρανία.


ΠΗΓΗ:newmoney.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου