Δευτέρα 14 Απριλίου 2014

TradingLimit: Πτώση του πετρελαίου κάτω από τα 103,2 δολάρια θα ανοίξει το δρόμο για τα 101,7 δολάρια

TradingLimit: Πτώση του πετρελαίου κάτω από τα 103,2 δολάρια θα ανοίξει το δρόμο για τα 101,7 δολάρια
Οι τιμές του WTI πετρελαίου έδειξαν εκπληκτικές αντοχές την περασμένη εβδομάδα, ακόμα και την ώρα που ανακοινώνονταν αδύναμα στοιχεία για το κινεζικό εμπόριο και τα αμερικανικά χρηματιστήρια βρίσκονταν σε sell off. Η TradingLimit διαπιστώνει πως μέρος αυτής της στήριξης για το πετρέλαιο προέρχεται από το πιο αδύναμο δολάριο, ενώ η αγορά παραμένει υπό την bullish επιρροή της πρόσφατης ανόδου πάνω από τα 104 δολάρια, και μάλιστα με υψηλούς όγκους.

Παρόλα αυτά, οι αναλυτές εκτιμούν ότι σε βραχυπρόθεσμο ορίζοντα, η αγορά εμφανίζεται ελαφρώς υπεραγορασμένη, αφού οι τιμές έχουν σημειώσει ράλι πάνω από 5,5 δολαρίων από το χαμηλό της 2ας Απριλίου. Οι κλιμακούμενες εντάσεις γύρω από τη Ρωσία και την Ουκρανία, σε συνδυασμό με τις πιθανές περαιτέρω κυρώσεις των ΗΠΑ σε βάρος της Ρωσίας, επαναφέρουν το premium του φόβου στην αγορά, με την έναρξη της νέας εβδομάδας.

Στο πλαίσιο αυτό, η TradingLimit εκτιμά ότι κίνηση κάτω από τη βραχυπρόθεσμη στήριξη των 103,2 δολαρίων θα ανοίξει το δρόμο για μια πιθανή διόρθωση, με στόχο τα 101,70 δολάρια.

Σε ό,τι αφορά τον S&P 500, η TradingLimit θεωρεί ότι ο δείκτης είναι έτοιμος για ένα rebound, που θα διορθώσει τις υπερβολές της τελευταίας πτώσης.

Για τα νομίσματα, εκτιμάται ότι οι ροές προς το δολάριο θα συνεχιστούν, ενώ στο χαλκό, τα πρόσφατα υψηλά αναμένεται να περιορίσουν την άνοδο των τιμών.

ΠΗΓΗ:newmoney.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου