Τρίτη 29 Απριλίου 2014

Μπαίνει στη λιανική ρεύματος η Protergia (όμιλος Μυτιληναίου) με χαμηλότερα τιμολόγια από τη ΔΕΗ

Μπαίνει στη λιανική ρεύματος η Protergia (όμιλος Μυτιληναίου) με χαμηλότερα τιμολόγια από τη ΔΕΗ
“Ανοίγει” η αγορά ηλεκτρικού ρεύματος με την είσοδο της Protergia στη λιανική πώληση, η οποία θα προσφέρει φθηνότερο ρεύμα  προς νοικοκυριά και βιομηχανίες σε σχέση με τη ΔΕΗ. Βέβαια, οι χρεώσεις τελών προς Δήμους και ΝΕΡΙΤ θα περιλαμβάνονται στο τιμολόγιο, αλλά η διαφοροποιείται στις χρεώσεις του ανταγωνιστικού σκέλους. Επίσης,  η εταιρεία θα επιβραβεύει τους συνεπείς πελάτες με σταδιακή επιστροφή των εγγυήσεων.

Όπως ανέφεραν στελέχη της εταιρείας ενόψει των αλλαγών που έρχονται στην αγορά ενέργειας, δημιουργούνται οι κατάλληλες συνθήκες για το άνοιγμα της λιανικής αγοράς και η είσοδος στη λιανική ήταν μια κίνηση που ήρθε ύστερα από μακροχρόνια εξέταση.  Παρουσιάζοντας την νέα δραστηριότητα του ομίλου, ο γενικός διευθυντής της Protergia Ντίνος Μπενρουμπή, τόνισε ότι όπως και στην παραγωγή ηλεκτρικού, έτσι και στη λιανική ο όμιλος μπήκε για να μείνει, ενώ αξιοποιεί το μέγεθος και το κύρος του στην παραγωγή ενέργειας από συμβατικές μονάδες και ΑΠΕ.

Αρχικός στόχος της εταιρείας του Ομίλου Μυτιληναίου είναι η Αθήνα, ενώ αργότερα πρόκειται να επεκταθεί και στην υπόλοιπη Ελλάδα, μέσω συνεργασιών, που θα ανακοινώσει σύντομα με αλυσίδες λιανικής. Το τηλεφωνικό κέντρο εξυπηρέτησης της Protergia είναι το 18311, ενώ προς το παρόν, το μοναδικό κέντρο εξυπηρέτησης της εταιρείας είναι το κτίριό της στο Νέο Ηράκλειο.

Προφίλ

Ο μεγαλύτερος ιδιώτης παραγωγός ηλεκτρικής ενέργειας στην Ελλάδα είναι θυγατρική του Ομίλου Μυτιληναίος και διαθέτει ένα ενεργειακό χαρτοφυλάκιο δυναμικότητας άνω των 1.200 MW, που ξεπερνά το 10% της συνολικής παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας της χώρας. Σημειώνεται ότι δραστηριοποιείται στην προμήθεια ηλεκτρικής ενέργειας, με στόχο να προσφέρει ηλεκτρικό ρεύμα σε επιχειρήσεις, επαγγελματίες και νοικοκυριά, εξυπηρετώντας τις ανάγκες των πελατών για ανταγωνιστικές τιμές και σύγχρονες, αξιόπιστες υπηρεσίες.

Η Protergia συγκεντρώνει τη διαχείριση όλων των ηλεκτροπαραγωγικών μονάδων του Ομίλου, που περιλαμβάνουν μονάδες παραγωγής με καύσιμο φυσικό αέριο και μονάδες Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (αιολικά πάρκα, φωτοβολταϊκοί σταθμοί και μικρά υδροηλεκτρικά έργα).

Το Ενεργειακό χαρτοφυλάκιο της Protergia:

- Θερμικές μονάδες 1,2 GW σε λειτουργία
444,48 MW - Μονάδα παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας Συνδυασμένου Κύκλου (ΘΗΣ) με καύσιμο φυσικό αέριο, της «Protergia A.E.», στο Ενεργειακό Κέντρο του Αγίου Νικολάου Βοιωτίας.
436,6 MW - Μονάδα παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας Συνδυασμένου Κύκλου (ΘΗΣ) με καύσιμο φυσικό αέριο, της «Κόρινθος Power A.E.», στους Αγίους Θεοδώρους Κορινθίας.
334 MW - Σταθμός Συμπαραγωγής Ηλεκτρισμού και Θερμότητας Υψηλής Απόδοσης (ΣΗΘ/ΣΗΘΥΑ) με καύσιμο φυσικό αέριο, της «Αλουμίνιον Α.Ε.», στο Ενεργειακό Κέντρο του Αγίου Νικολάου Βοιωτίας.
- Μονάδες ΑΠΕ 54 MW σε λειτουργία
- Άδεια εμπορίας ηλεκτρικής ενέργειας για 310 MW
- Άδεια προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας για 500 MW 
- Εμπορία δικαιωμάτων εκπομπής αερίων ρύπων CO2
- Διαχείριση - εμπορία φυσικού αερίουΑίτηση, λογαριασμός και σύμβαση προμήθειας

Έχει ανοίξει το κεντρικό της κατάστημα στο Ηράκλειο Αττικής, που θα λειτουργεί το κέντρο εξυπηρέτησης πελατών ενώ μέσω της ιστοσελίδας της θα προσφέρονται πολλές υπηρεσίες που θα αφορά τους λογαριασμούς.  Μέσα από την ιστοσελίδα  www.protergia.gr μπορείτε, από την ημέρα υπογραφής της Σύμβασης Προμήθειας με την Protergia, να μαθαίνετε σε τι στάδιο βρίσκεται η αίτησή σας και με την εγγραφή σας στην περιοχή «ο Λογαριασμός μου».

Επίσης, μπορείτε να καταχωρείτε  εσείς την ένδειξη του μετρητή σας και να λαμβάνετε κάθε μήνα εκκαθαριστικό λογαριασμό με  βάση την πραγματική σας κατανάλωση. Στον λογαριασμό ηλεκτρικού ρεύματος, εκτός από τις ανταγωνιστικές χρεώσεις, περιλαμβάνονται οι ρυθμιζόμενες χρεώσεις καθώς και οι αναλογούντες φόροι και τέλη που επιβάλλονται σε όλους τους καταναλωτές, ανεξαρτήτως του προμηθευτή που έχουν επιλέξει, συνεισπράττονται με τους λογαριασμούς κατανάλωσης και αποδίδονται στο κράτος.

ΧΡΕΩΣΕΙΣ

 Πάγιο                                           Πάγιο                    Χρέωση Ενέργειας          Χρέωση Ενέργειας

                                                                                             Ημέρας                         Νύχτας

(€/4μήνα)                                   (€/4μήνα)                       (€/kWh)                           (€/kWh)

Μονοφασική Παροχή          Τριφασική Παροχή
Πάγιο

Protergia Οικιακό

1,52                                             4,80                                0,0945                                 -



Protergia Οικιακό N

 3,52                                           6,80                                0,0945                             0,0721

Στις ανωτέρω χρεώσεις δεν συμπεριλαμβάνεται Φ.Π.Α.


ΠΗΓΗ:newmoney.gr







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου