Σάββατο 12 Απριλίου 2014

Τέλος οι Μεταφορές με Ελικόπτερο για τους Υπέρβαρους Εργαζόμενους στις Πλατφόρμες Πετρελαίου της Βρετανίας


Οι υπέρβαροι εργαζόμενοι στις εξέδρες γεώτρησης θα απαγορεύεται στο εξής να πετάνε με ελικόπτερο προς τις εγκαταστάσεις αυτές, με βάση τους νέους κανόνες ασφαλείας που υιοθετήθηκαν από τις αρχές της Βρετανίας.
Οι αλλαγές στους κώδικες ασφαλείας έγιναν μετά από μια σειρά θανατηφόρων ατυχημάτων στον κλάδο του πετρελαίου, που είχαν να κάνουν με τα ελικόπτερα. Από την πλευρά τους, οι πετρελαϊκές προειδοποιούν ότι οι νέες προδιαγραφές θα προκαλέσουν καθυστερήσεις στην ανάπτυξη ορισμένων έργων, με αποτέλεσμα αυξημένο ρίσκο για τους εργαζόμενους στις γεωτρήσεις.
Τα εργατικά σωματεία, επίσης, ανησυχούν για τις νέες απαγορεύσεις σχετικά με τους υπέρβαρους επιβάτες των ελικοπτέρων, λέγοντας ότι «υπάρχουν πολλοί ευτραφείς στον κλάδο και αυτό θα τους απαγορεύσει να εργάζονται στις υπεράκτιες εγκαταστάσεις».
Χαρακτηριστικό είναι ότι σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, το 19% των εργαζομένων στον κλάδο έχει μεγαλύτερο βάρος και ύψος από ότι είχε πριν από 25 χρόνια, όταν και καταρτίστηκαν οι προηγούμενοι κανόνες ασφαλείας. Φαίνεται λοιπόν πως η εργασία στα πετρέλαια «ταΐζει» καλά…

ΠΗΓΗ:energia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου