Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2014

Διαρροή πετρελαίου από σύγκρουση φορτηγίδων στο Μισσισσιπή


Ένα τμήμα 65 μιλίων του ποταμού Μισισίπι, συμπεριλαμβανομένου και του λιμένα της Νέας Ορλεάνης, έκλεισε για την κυκλοφορία σκαφών την Κυριακή , για να καθαριστεί το πετρέλαιο που διέρρευσε από φορτηγίδα, αφού αυτή έπεσε πάνω σ” ένα ρυμουλκό πλοίο, ανάμεσα στο Baton Rouge και τη Νέα Ορλεάνη.
Οι λιμενικοί υπάλληλοι δεν ξέρουν πόσο πετρέλαιο διέρρευσε, παρά μόνο ότι είναι εμφανής η παρουσία του στην επιφάνεια του ποταμού, μετά από τη σύγκρουση το απόγευμα του Σαββάτου κοντά στο Vacherie, που απέχει 47 μίλια δυτικά της Νέας Ορλεάνης από τη στεριά.
Η φορτηγίδα που ήταν φορτωμένη με ελαφρύ αργό πετρέλαιο και την τραβούσε το μήκους 25 μέτρων ρυμουλκό Hannah C. Settoon, χτύπησε το 51 μέτρων ρυμουλκό Lindsay Ann Erickson, που έσερνε φορτηγίδες σιτηρών.
Οι Λιμενικές αρχές έκλεισαν το ποτάμι από το 90ο έως το 155ο χιλιόμετρο, για να αποφευχθεί πιθανή μόλυνση διερχομένων σκαφών και για να περιοριστεί η πετρελαιοκηλίδα.
Σύμφωνα με αξιωματικούς του Λιμενικού, οι εργασίες καθαρισμού κληρώθηκαν νωρίς το πρωί της Κυριακής και η πηγή της διαρροής στη φορτηγίδα σφραγίστηκε. Την ίδια στιγμή, το υπόλοιπο του πετρελαίου της τρακαρισμένης φορτηγίδας μεταφέρθηκε σε κάποια άλλη φορτηγίδα.
Δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί, ενώ οι αιτίες της σύγκρουσης ερευνώνται.

ΠΗΓΗ:energypress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου