Τρίτη 14 Ιανουαρίου 2014

Γ.Στουρνάρας: “Δεν είμαστε Νορβηγία να έχουμε πετρέλαιο” – Τα ξεπούλησαν όλα;


Σε μία δήλωση «βόμβα» προχώρησε ο υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας. «Μακάρι να ήμασταν Νορβηγία και να είχαμε πετρέλαιο», είπε και άφησε άφωνη την κοινή γνώμη που τον παρακολουθούσε. Και το ερώτημα είναι ξέρει αυτός κάτι που εμείς δεν ξέρουμε; Μήπως η κυβέρνηση έχει βάλει την υπογραφή της στο ξεπούλημα των υδρογονανθράκων ή έχει συμφωνήσει στη μοιρασιά τους;

Συνήθως ο κ. Στουρνάρας διακατέχεται, σύμφωνα με τον πρωθυπουργό της χώρας Α. Σαμαρά από μία ειλικρινή διάθεση και λέει τα πράγματα με το όνομα τους γιατί δεν φοβάται το πολιτικό κόστος. Εξ ου και το ότι, «οι Έλληνες δεν υπερφορολογούνται», «ο φόρος στα ακίνητα είναι δίκαιος», «ευχαριστούμε την τρόικα» κ.α.

Αυτά τα επανέλαβε ο υπουργός Οικονομικών και χθες στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του «Σκάι», αλλά μεταξύ αυτών πέταξε και τη «ρουκέτα» ότι η Ελλάδα δεν είναι Νορβηγία να έχει πετρέλαιο.

Η Ελλάδα έχει πετρέλαιο και φυσικό αέριο, αλλά μήπως ο κ. Στουρνάρας ήθελε να πει κάτι διαφορετικό; Ότι δηλαδή η ελληνική κυβέρνηση έχει παραχωρήσει τις πλουτοπαραγωγικές πηγές της στην τρόικα και οι Έλληνες δεν πρόκειται ποτέ να ωφεληθούν από αυτές όπως οι Νορβηγοί;

Ή μήπως ότι η κυβέρνηση στοχεύει στη συναδιαχείριση των ενεργειακών κοιτασμάτων στο Αιγαίο με το ίδιο αποτέλεσμα για τους Έλληνες;

Αυτό ίσως εξηγεί και τη στάση του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας που έδωσε εντολή στο Λιμενικό της Σαμοθράκης και της Αλεξανδρούπολης να παρακολουθούν από απόσταση τους Τούρκους να παραβιάζουν τα ελληνικά χωρικά ύδατα χωρίς να αντιδρούν. Όπως επίσης και την υποχωρητική έως ανθελληνική στάση του υπουργείου Εξωτερικών σε ορισμένες προκλήσεις της Άγκυρας.

Μάλιστα, η δήλωση του υπουργού Οικονομικών έγινε τη στιγμή που ο κολοσσός της BP επέστρεψε στην Ελλάδα για τα κοιτάσματα πετρελαίου του Πρίνου στην Καβάλα και προχώρησε σε συμφωνία με την εταιρεία Energean που τα εκμεταλλεύεται. Μία συμφωνία που φθάνει τα 500 εκατομμύρια δολάρια.

Επίσης, όλες οι ενδείξεις και τα στοιχεία από τα κοιτάσματα στο Κατάκολο, τα Ιωάννινα, τον Πατραικό Κόλπο και νότια της Κρήτης δείχνουν πώς «κρύβουν» τεράστιες ποσότητες πετρελαίου και φυσικού αερίου και το υπουργείο Περιβάλλοντος είναι έτοιμο να προκηρύξει διαγωνισμούς για την εκμετάλλευση τους.

Μάλιστα στις έρευνες στα ελληνικά κοιτάσματα πρωτοστατεί η νορβηγική εταιρεία PGS, ενώ οι Νορβηγοί δείχνουν τεράστιο ενδιαφέρον για τα κοιτάσματα νότια της Κρήτης και βέβαια εντός της Κυπριακής ΑΟΖ.

Πρόκειται λοιπόν για απίστευτη «βλακεία» του κ. Στουρνάρα που είναι υπουργός Οικονομικών και διαχειρίζεται τις τύχες του ελληνικού λαού ή για έγκλημα και προδοσία της κυβέρνησης να ξεπουλήσουν ακόμη και τις πλουτοπαραγωγικές πηγές της χώρας;

ΠΗΓΗ: defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου