Κυριακή 29 Δεκεμβρίου 2013

Γιατί «θάφτηκε» η μπλόφα της Μέρκελ από τα ελληνικά ΜΜΕ

Γιατί «θάφτηκε» η μπλόφα της Μέρκελ από τα ελληνικά ΜΜΕ
Πρόκειται για μία αποκάλυψη, που κάτω από άλλες συνθήκες και ίσως σε μία άλλη χώρα, θα έπαιζε πρώτο θέμα στα δελτία ειδήσεων και πρωτοσέλιδο στις εφημερίδες για εβδομάδες.
Η αποκάλυψη της ηλεκτρονικής έκδοσης της εφημερίδας «Le Monde», ότι η Άνγκελα Μέρκελ παραδέχτηκε πως αν η Ελλάδα έβγαινε από το ευρώ, τότε θα ακολουθούσαν και τα υπόλοιπα μέλη της ευρωζώνης.
Γιατί όμως το εν λόγω ρεπορτάζ «θάφτηκε» από τα περισσότερα μέσα μαζικής ενημέρωσης, και ειδικότερα από τα κανάλια; Γιατί πολύ απλά, η αποκάλυψη της «Le Monde», εκθέτει ανεπανόρθωτα τα «παπαγαλάκια» που έβγαιναν στα τηλεοπτικά παράθυρα και έγραφαν στις καθεστωτικές εφημερίδες ότι αν δεν υπογράψουμε τα μνημόνια και δεν ψηφίσουμε τα μέτρα που μας επιβάλλουν οι διεθνείς πιστωτές, τότε η χώρα μας θα χρεοκοπούσε και θα εξαφανιζόταν από τον παγκόσμιο χάρτη.
Πρόκειται για τα ίδια ΜΜΕ, που μας προειδοποιούσαν πως αν δεν αποδεχθούμε τα μνημόνια, «σε λίγο καιρό δεν θα έχουμε γάλα για τα παιδιά μας και πετρέλαιο για τα σπίτια μας…»… Να όμως που φτάσαμε όμως στο σημείο να μην έχουμε ούτε γάλα, ούτε πετρέλαιο… με τα μνημόνια!
Το ρεπορτάζ της «Le Monde» έπρεπε να «θαφτεί» γιατί αποκαλύπτει περίτρανα τον ρόλο που διαδραματίζουν συγκεκριμένοι δημοσιογράφοι και συγκεκριμένα μέσα ενημέρωσης στην Ελλάδα, αλλά και πολιτικοί, που μας βομβάρδιζαν –και μας βομβαρδίζουν- με το δίλημμα «μνημόνιο ή χρεοκοπία».
Ρόλος, που δεν είναι άλλος από την τρομοκράτηση του λαού, ώστε να μην αντιδράσει απέναντι στις ανάλγητες πολιτικές που επιβάλλουν οι Τροϊκανοί, ούτε κοινωνικά ούτε πολιτικά.
Το δίλημμα του Μαΐου 2010 ήταν υπαρκτό αλλά παρουσιασμένο επίτηδες με λάθος τρόπο. Αν απορρίπταμε τα μνημόνια, τότε το πρόβλημα θα μεταφερόταν στις γαλλικές και τις γερμανικές τράπεζες. Κάτι, που σε καμία περίπτωση δεν βόλευε την Άνγκελα Μέρκελ και τους διεθνείς πιστωτές μας να μάθει ο ελληνικός λαός. Και το κατάφεραν, έχοντας στο πλευρό τους και στις υπηρεσίες τους τα ελληνικά media… 

ΠΗΓΗ:newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου