Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2013

Θύμα μνημονιακών πολιτικών εργοστάσιο στη Θεσσαλονίκη καταγγέλει ο ΣΥΡΙΖΑ


"Τελευταίο θύμα της καταστροφικής νεοφιλελεύθερης μνημονιακής πολιτικής, του Σαμαρά αποτελεί το εργοστάσιο Καυστικής Σόδας / Χλωρίου στην Θεσσαλονίκη" σημειώνει σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο ...
ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης.

Ακολουθεί η ανακοίνωση:

"Άλλο ένα θύμα των μνημονιακών πολιτικών και της εργοδοτικής αυθαιρεσίας αποτελούν οι εργαζόμενοι στο Εργοστάσιο Καυστικής Σόδας/ Χλωρίου στην Θεσσαλονίκη.
Ο χορός της καταστροφής και της καταλήστευσης του Δημόσιου πλούτου –περιλαμβανομένων και των ΕΛΠΕ –που προωθεί η συγκυβέρνηση, υπό την τροϊκανή καθοδήγηση και εποπτεία, συνθλίβει τους εργαζόμενους και δεν αφήνει πλέον στη χώρα μας, κανένα εργαλείο κοινωνικής και παραγωγικής ανασυγκρότησης.
Τελευταίο θύμα της καταστροφικής νεοφιλελεύθερης μνημονιακής πολιτικής, του Σαμαρά αποτελεί το εργοστάσιο Καυστικής Σόδας / Χλωρίου στην Θεσσαλονίκη. Οι διοικούντες των ΕΛΠΕ εκμεταλλευόμενοι το μνημονιακό πλαίσιο ασυδοσίας και παρά τις προτάσεις του σωματείου και τις επιστημονικές μελέτες που κατατέθηκαν, αρνήθηκαν να προχωρήσουν στην αναβάθμιση της μονάδας, χάνοντας σιγά σιγά μερίδιο της αγοράς, πράγμα που σημαίνει σημαντική απώλεια εσόδων για το ελληνικό δημόσιο που κατέχει το 35,5% των μετοχών της επιχείρησης. Ποιο τρανταχτό παράδειγμα της προσπάθειας απαξίωσης της δημόσιας περιουσίας αποτελεί η απόφαση της ΕΥΔΑΠ να μην προμηθεύεται πλέον από τα ΕΛΠΕ, έτσι η κυβέρνηση θεωρεί πως νομιμοποιείται να πουλάει κοψοχρονιά, μεταφέροντάς τις στο ΤΑΙΠΕΔ, τις απαξιωμένες επιχειρήσεις.
Άμεσο αποτέλεσμα είναι οι δεκάδες χαμένες θέσεις εργασίας που προστίθενται στον ήδη μακρύ κατάλογο των ανέργων της πόλης και ένα ακόμη παραγωγικό εργαλείο, μία χημική παραγωγική μονάδα κλείνει.
Ο ΣΥΡΙΖΑ δεσμεύεται για την επαναφορά των ΕΛΠΕ στο δημόσιο και καλεί τους εργαζόμενους να οργανωθούν στους χώρους δουλειάς και όλοι μαζί να δημιουργήσουμε ένα πλατύ, ενωτικό, κίνημα των εργαζομένων, για να γίνει το ποτάμι που θα πνίξει τις αντιλαϊκές πολιτικές και θα ανατρέψει μια για πάντα κυβέρνηση και τρόικα". 

ΠΗΓΗ:seleo.gr 


 ΣΧΟΛΙΟ: Καλές οι ανακοινώσεις αλλά οι εργαζόμενοι θέλουν πράξεις και δράσεις για να σε πιστέψουν  ! !!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου