Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2013

Συνδικαλιστική Συνεργασία ΕΚΟ




ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ



Συνάδελφοι,

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση των εκλογών του ΠΣΕΕΠ, η εργοδοσία προχώρησε όπως είχε προγραμματίσει στο δεύτερο στάδιο του «προγράμματος αποχωρήσεων», δηλαδή στις ανοιχτές απειλές απόλυσης.

Μπροστά σε αυτή την εξέλιξη συνήλθαν τα Σωματεία της εμπορίας για να συντονίσουν τη δράση τους. Η πλειοψηφία των μελών των ΔΣ κατέληξε στην Ανακοίνωση που ήδη κυκλοφόρησε, φέροντας εσφαλμένα και το όνομα του μέλους μας και Γραμματέα της ΠΕΠΕΚΟ, Ι. Καμπάνη, που ρητά διαφώνησε.

Η πρόταση της ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ, για ΑΜΕΣΕΣ κινητοποιήσεις που να ανταποκρίνονται στο αίσθημα των συναδέλφων που βρίσκονται υπό το εκβιαστικό καθεστώς εργοδοτικών απειλών για απόλυση, δεν έγινε δεκτή. Αντίθετα, στην πάγια λογική του συμβιβασμού, προκρίθηκε από την πλειοψηφία η πρόταση να κληθεί η εργοδοσία στο «τραπέζι του διαλόγου» και να συζητήσουμε επί του οργανογράμματος για να βρεθεί λύση!

Όταν πρόκειται όμως για απολύσεις, δεν υπάρχουν ενδιάμεσες λύσεις, ούτε διαπραγματεύσεις. Αυτό πιστεύουμε τώρα, αυτό πιστεύαμε και στην τελευταία Γενική Συνέλευση όταν όλοι οι άλλοι ψήφιζαν με τα δύο χέρια το σφαγιασμό της Σύμβασης και του Κανονισμού, δήθεν για να εξασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας…

Η εργοδοσία είναι αποφασισμένη να υλοποιήσει τη στρατηγική της για αντικατάσταση του προσωπικού με σταθερές σχέσεις εργασίας και συλλογικές συμβάσεις, μέσω της συνεχιζόμενης σωρείας προσλήψεων των δικών της παιδιών μέσω εργολαβιών ή άλλων σχέσεων εργασίας σε όλα τα επίπεδα (από Διευθυντή μέχρι κλητήρα). Αυτή τη στρατηγική επιζητεί να υλοποιήσει, ανεξαρτήτως του επιπέδου κερδοφορίας (στο 9μηνο, και εν αντιθέσει με ΕΛΠΕ και ΕΚ, η λειτουργική κερδοφορία της ΕΚΟ αυξήθηκε σε σχέση με το 2012, ξεπερνώντας ακόμα και το business plan).

Συνάδελφοι,

Με τις τελευταίες εξελίξεις, η εργοδοσία προσπαθεί να ανοίξει για πρώτη φορά την πόρτα των απολύσεων για το μόνιμο προσωπικό του Ομίλου ΕΛΠΕ. Αυτό είναι κάτι που ή θα σταματήσει τώρα, ή δεν θα έχει τέλος.

Εμμένουμε ως παράταξη στη θέση μας για άμεση προκήρυξη κινητοποιήσεων.


Καλούμε και τα υπόλοιπα Σωματεία του Ομίλου σε αντίστοιχες ενέργειες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου