Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2013

Η κυβέρνηση-χαρτοπαίχτης και τα δυο άκρα


Υπάρχει ευρέως γνωστή μια λαϊκή ρήση που λέει ότι όταν ένας λαός δεν γνωρίζει την ιστορία του είναι...

καταδικασμένος να την ξαναζήσει και μάλιστα στις χειρότερες πτυχές της. Δεν θα ταξιδέψω πολύ μακριά στο παρελθόν. 22 Μαϊου 1963 Θεσσαλονίκη. Το κράτος με το παρακράτος συνοδοιπόροι με κοινή πορεία και κοινά φρονήματα έδωσε την χαριστική βολή στον αγωνιστή της Ειρήνης και της Αριστεράς Γρηγόρη Λαμπράκη με την ευθύνη της τότε χωροφυλακής, της τότε Κ.Υ.Π. , παραστρατιωτικών (ΙΔΕΑ) οργανώσεων, βασιλοχουντικών οργανώσεων και την κυβέρνηση Καραμανλή. Όποιος έχει αντίρησση για τους παραπάνω ισχυρισμούς μπορεί να ανατρέξει για αυτήν την ιστορία σε εκατοντάδες πηγές. Δεν θα προσπαθήσω να παρομοιάσω πρόσωπα (πιστεύω ότι ούτε ο Γρηγόριος Λαμπράκης αλλά ούτε και ο Παύλος Φύσσας θα ήθελαν για πολλούς λόγους να μπούνε σε συγκρίσεις) αλλά μόνο καταστάσεις. Οι καταστάσεις όμως λόγω μεγάλων ομοιοτήτων μπορούν να συγκριθούν. Άνοδος τότε της Αριστεράς, αναβρασμός στον λαό, συντηρητική κυβέρνηση και ύπαρξη του παρακράτους. Μπροστά στην άνοδο της αριστεράς η τότε συντηρητική κυβέρνηση έβγαλε από το μανίκι της τον άσσο που λεγόταν ακροδεξιά σε πλήρη συνεργασία με τους κρατικούς μηχανισμούς και τον ξένο-(σύμμαχο) παράγοντα (CIA) πιάστηκαν όλοι μαζί λόγω μη καλοσχεδιασμένου σχεδίου στην δαγκάνα κάποιων πολιτών και λειτουργών που ήθελαν το βράδυ να κοιμούνται ήσυχοι χωρίς τύψεις.


«Η δολοφονία του προκάλεσε διεθνή κατακραυγή για τις αυταρχικές πρακτικές της κυβέρνησης Καραμανλή και των Σωμάτων Ασφαλείας, που αποδείχθηκε ότι όχι μόνο ανέχονταν, αλλά και εξέθρεφαν τον ανεξέλεγκτο παρακρατικό μηχανισμό.»


Ερχόμαστε στο σήμερα όπου ο ξένος παράγοντας σε άψογη συνεργασία με την συντηρητική κυβέρνηση Σαμαρά και τους συνεργάτες του επιβάλλουν ανθρωπιστική καταστροφή στον Ελληνικό λαό, έχουμε άνοδο της Αριστεράς και το κράτος βγάζει από το μανίκι του το παρακράτος σε πλήρη διάταξη ώστε να διασωθεί η κυβέρνηση και το μνημόνιο από το μένος του λαού. Ο χαρτοπαίχτης κυβέρνηση δεν του βγήκε καλά η παρτίδα και καίει έναν από τους άσσους που έχει στο μανίκι της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου