Κυριακή 18 Αυγούστου 2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,

Δεν πέρασαν 2 μήνες από την τελευταία ανακοίνωση που έβγαλε το Αγωνιστικό Μέτωπο, σχετικά με το ατύχημα που είχε σαν αποτέλεσμα τον τραυματισμό συναδέλφου στις ΒΕΕ. Δυστυχώς το Σάββατο είχαμε περιστατικο πυρκαγιάς στην ίδια μονάδα, την 32.
Παρουσιάστηκε διαρροή σε βάνα στη γραμμή τροφοδοσίας, ποτίσανε οι μονώσεις και έγινε ανάφλεξη. Η πυρκαγιά κατασβέστηκε με την επέμβαση των συναδέλφων και δεν υπήρχε τραυματισμός.

Το περιστατικό αυτό έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά περιστατικών πυρκαγιάς σε ΒΕΕ και ΒΕΑ, σε ατυχήματα προσωπικού.

Οι ασκήσεις πυρασφάλειας και η εκπαίδευση του προσωπικού στην καταπολέμηση πυρκαγιάς είναι χρήσιμα. Ωστόσο σε ένα επικίνδυνο και εν δυνάμει εκρηκτικό περιβάλλον, όπως τα διυλιστήρια, η εταιρία οφείλει να λιγοστεύει τις πιθανότητες για μια φωτιά. Σε αντίθεση κυνηγώντας το μέγιστο κέρδος για αυτήν, προχωράει στην εντατικοποίησης της εργασίας, την καταστρατήγηση μέτρων ασφαλείας και τη μείωση προσωπικού.

Πιο συγκεκριμένα:

.      Υπάρχει έλλειψη προσωπικού. Οι εργαζόμενοι δουλεύουν εξοντωτικάωράρια. Τα 12ωρα και τα αντιρεπό δημιουργούν κούραση και κινδύνους ατυχημάτων
.       Χαλαρώνει όλο και περισσότερο η εφαρμογή των μέτρων ασφάλειας και μεγαλώνει η έλλειψη στοιχειωδών υλικών, εργαλείων και ανταλλακτικών
       Καθυστερούν εργασίες συντήρησης
.       Εντείνεται η εργολαβοποίηση με στόχο την αντικατάσταση της μόνιμης και σταθερής δουλειάς με δικαιώματα, από εργαζόμενους ²φθηνούς², χωρίς δικαιώματα
.       Μεταθέτει τις ευθύνες των εργασιών στους χειριστές πεδίου με τις νέες άδειες

Καταγγέλουμε τις παρατάξεις ΕΝΙΑΙΑ, ΕΛΚΕ, ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ που έβαλαν πλάτη στην εταιρία, διαχρονικά, να περάσει η ιδιωτικοποίηση, οι μειώσεις προσωπικού, η αλλαγή του οργανογράμματος και η εργολαβοποίηση.

Καλούμε τους συναδέλφους να αντιπαλέψουν την παραπάνω κατάσταση, να διεκδικήσουν προσλήψεις, μέτρα ασφάλειας, προληπτική συντήρηση του εξοπλισμού.

Η εργοδοσία, που στόχο έχει να αυξάνει τα κέρδη της, θα συνεχίσει τις ίδιες τακτικές, όσο δεν βρίσκει  αντίσταση. Χρέος μας να προστατέψουμε τη ζωή μας και την εργασίας μας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου