Δευτέρα 29 Ιουλίου 2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΑΣΚΕ ΕΛΠΕ


 

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες

Στο τελευταίο Δ.Σ. του Σωματείου που πραγματοποιήθηκε στις 08/07/13 ένα από τα θέματα που συζητήθηκαν ήταν η δημιουργία του Ινστιτούτου Ενέργειας. 

Μας μοιράστηκε από το Προεδρείο ένα «Σχέδιο» Καταστατικού Λειτουργίας του νέου Ινστιτούτου, ενώ σε παλαιότερο Δ.Σ. μας είχε αναφερθεί η πρόθεση για τη σύστασή του.  Σε ερώτησή μας τότε,  αν θα υπάρχουν εισφορές των εργαζομένων, η απάντηση του Προέδρου ήταν ότι αυτό θα χρηματοδοτείται από διάφορα Ευρωπαϊκά Ερευνητικά Προγράμματα, θα συμμετέχουν η Ομοσπονδία και Σωματεία του Κλάδου και δε θα υπάρχει καμία χρηματική απαίτηση που θα δεσμεύει το ΠΣΕΕΠ από την συμμετοχή του σε αυτό.  Συμφωνήθηκε να ενημερωθεί το Δ.Σ. σε προσεχή συνεδρίαση με όποια νεότερη ενημέρωση προέκυπτε και βέβαια επιφυλαχθήκαμε ρητά σε όποια κόστη θα προέκυπταν για τους εργαζόμενους.  Σ΄ αυτό το Δ.Σ. της 08/07/13 μας ζητήθηκε αφού το διαβάσουμε να κάνουμε τις προτάσεις μας.  Εμείς σας επισυνάπτουμε όλο το «Σχέδιο» του Καταστατικού, κάτι που έπρεπε να κάνει ένα Προεδρείο όταν σέβετε τους εργαζόμενους και διαπιστώνουμε τα εξής παραθέτοντας αποσπάσματα του :

-          Δημιουργείται για τη σύσταση του Ινστιτούτου μια «αστική μη κερδοσκοπική εταιρία», όπου για την επίτευξη του εταιρικού της σκοπού οι εταίροι συμφωνούν να εισφέρουν τακτικές και έκτακτες εισφορές, το ύψος των οποίων θα καθορίζεται με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του Ινστιτούτου που θα συγκαλείται μία φορά τον χρόνο, όπου επίσης θα μπορεί να αποφασίζει και για σύναψη συμβάσεων έργου ή εργασίας, ενώ η διάρκεια λειτουργίας της εταιρίας ορίζεται αορίστου χρόνου και η έξοδος εταίρου από αυτή δεν επιτρέπεται.

-          Θα ενδιαφέρεται για την κοινωνική ευημερία των εργαζομένων και τη βιώσιμη ανάπτυξη των εταιρειών του ευρύτερου κλάδου των πετρελαιοειδών, θα λειτουργεί για την βελτίωση της εκάστοτε επιλεγόμενης ενεργειακής πολιτικής, θα ασκεί κριτική, θα συστήνει παραρτήματα όπου κρίνει, θα οργανώνει βιβλιοθήκες, συνέδρια, συμπόσια, σεμινάρια, θα διασφαλίσει χώρο που θα εξοπλίσει για ανταλλαγές απόψεων και «καφέ» υπό μορφή Club ενεργειακών για σύσφιξη σχέσεων, θα ενισχύει και θα καλλιεργεί τη «Διά Βίου Μάθηση», θα είναι σύμβουλος και συνεργάτης της Πολιτείας μέσω κοινής «θυγατρικής» εταιρείας, θα πιστοποιεί, θα χρηματοδοτεί.

-          Θα δημιουργήσει μια ειδική κατηγορία των Senior Citizens’ Μελών που θα συνίσταται από συνταξιοδοτημένα στελέχη, εμπειρογνώμονες και πρώην εργαζόμενους στη βιομηχανία, οι οποίοι, πέρα από φίλοι το Ινστιτούτου, θα προσκαλούνται να προσφέρουν συμβουλευτικές υπηρεσίες άμεσα στηριζόμενες στη πολύχρονη εμπειρία τους.




Συνάδελφοι, συναδέλφισσες

Με τη γνωστή μέθοδο της επιλεκτικής και με δόσεις ενημέρωσης, το Προεδρείο έφερε στο Δ.Σ. του ΠΣΕΕΠ ένα θέμα που σκοπό είχε την έγκριση της συμμετοχής του Συνδικάτου σε αυτό το Ινστιτούτο ζητώντας Ομοφωνία. Η Παράταξή μας, δεν αναφέρθηκε με ανακοίνωση για τις σοβαρές διαφωνίες μας στο θέμα διότι την ίδια μέρα ακολούθησε η συνάντηση που ζήτησε το Προεδρείο του ΠΣΕΕΠ με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο και αναγκαστικά στρέψαμε την προσοχή μας και τις δυνάμεις μας για την ανατροπή των όσων κορυφαίας σημασίας μας δήλωσε και για τα οποία είστε ήδη ενημερωμένοι.
  
Μετά την ανάγνωση του «Σχεδίου» του Kαταστατικού είμαστε βαθύτατα πεπεισμένοι και αμφισβητούμε πλήρως το υποτιθέμενο όφελος των εργαζομένων, οι οποίοι θα κληθούν για μία ακόμη φορά να καταβάλλουν τακτική οικονομική εισφορά σε αυτό το καλοντυμένο και ευπαρουσίαστο άνευ ουσίας εγχείρημα.

Τελικά συνάδελφοι του Προεδρείου έχετε επιλέξει για άλλη μια φορά να κλείσετε τα αυτιά σας.    Έχετε σκοπό να κατανοήσετε ότι η χρηστή διαχείριση των χρημάτων του Σωματείου είναι ύψιστη υποχρέωση; Ξέραμε ότι είστε ανοιχτοχέρηδες. Αυτό φάνηκε από τότε που πήγατε να διοργανώσετε το Συνέδριο του ΠΣΕΕΠ το 2010 με 315.000€ και που έγινε με δικιά μας παρέμβαση μόνο με 105.000€.  Επιτέλους δε μπορεί να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση !  Μετά τη συνδικαλιστική χρεωκοπία που οδηγείτε το Σωματείο, οδηγείται με μαθηματική ακρίβεια σε χρεωκοπία και το Ταμείο του.

Το Ταμείο του ΠΣΕΕΠ χρηματοδοτεί δαπάνες για το σπίτι του Προέδρου στην Αθήνα, δαπάνες για τα εβδομαδιαία αεροπορικά εισιτήρια του Προέδρου για Αθήνα – Θεσσαλονίκη – Αθήνα, δαπάνες για τα εισιτήρια του Γραμματέα της Ομοσπονδίας που είναι και μέλος του Δ.Σ. ΠΣΕΕΠ, δαπάνες για τα εισιτήρια του πρώην Προέδρου της Ένωσης για να παραβρίσκεται στα Δ.Σ. του ΠΣΕΕΠ.  Επιπλέον αλλάξατε το Καταστατικό και γίνετε Δ.Σ. του ΠΣΕΕΠ κάθε 2 μήνες εις βάρος της ενημέρωσης των εργαζομένων, ώστε να συγκρατηθούν τα παραπάνω έξοδα που τα περισσότερα από αυτά έχουν πράγματι ψηφισθεί για χάρη της εύρυθμης λειτουργίας του ΠΣΕΕΠ αλλά και να διατείνεστε στην τελευταία σας ανακοίνωση 22/7/13 «…για την κρίσιμη περίοδο που διανύουμε και έχουμε υποχρέωση όλοι μας να συνειδητοποιήσουμε την πραγματικότητα, να συνεργαζόμαστε και να δίνουμε λύσεις στα προβλήματα που από κοινού αντιμετωπίζουμε και αφορούν την πορεία της Εταιρείας και τις εργασιακές μας σχέσεις….», προκειμένου να μας πείσετε ότι δήθεν νοιάζεστε.  Μήπως τελικά νοιάζεστε και φροντίζετε μόνο να καλύψετε μέσα από ‘Ινστιτούτα’ τα ταξίδια όψιμων συνταξιούχων πρώην «στελεχών» μας και «διακεκριμένων» δικηγόρων που θα έχουν την διαχείρισή του;   Ήμαρτον, φτάνει πια !

Με την ανακοίνωσή μας αυτή σας ζητάμε και προτείνουμε και γι΄ αυτό το θέμα, να προσφύγετε σε ψηφοφορία μέσα από την κάλπη της Γενικής Συνέλευσης, ώστε να αποφασίσουν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι  αν επιθυμούν μέρος της εισφοράς τους να πηγαίνει στο Ινστιτούτο. 

 Αν σέβεστε τον εαυτό σας και κυρίως τους εργαζόμενους, αυτό θα πράξετε.  Εκτός και αν τις Γενικές Συνελεύσεις τις έχετε για να τις «πουλάτε» στον Διευθύνοντα Σύμβουλο, όπως έπραξε ο Πρόεδρός μας στην τελευταία συνάντηση μεταξύ Εταιρείας – ΠΣΕΕΠ, όπου δε δίστασε και διαβεβαίωνε τον Διευθύνοντα πως  «ο λόγος του έχει μεγαλύτερη αξία από τις υπογραφές» κομπάζοντας με τη γνωστή του αλλαζονεία ότι αυτό αποδυκνείεται από τα ποσοστά που έφερε του 90% στα ψηφίσματα των μέχρι τώρα αποφάσεων των Γενικών Συνελεύσεων.


ΠΑΣΚΕ  ΕΛΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου