Παρασκευή 19 Ιουλίου 2013

Aνακοίνωση του Πανελλήνιου Συλλόγου Προσωπικού Ελληνικών Πετρελαίων (ΠΣΠ- ΕΛΠΕ) για το ΕΕΤΙ

    Με αφορμή τις συζητήσεις και τα συνέδρια που γίνονται εδώ και τέσσερα χρόνια  με αντικείμενο το πετρελαϊκό δυναμικό της χώρας και τις προοπτικές, θα θέλαμε να χαιρετίσουμε με τη σειρά μας τη δημιουργία ενός ακόμα ενεργειακού Ινστιτούτου πετρελαίου που έρχεται να προστεθεί στα ήδη υπάρχοντα (ΙΕΝΕ, ΕΛΛΙΝΥ κα..). Οφείλουμε όμως να κάνουμε τις παρακάτω παρατηρήσεις.
  
    Οι ¨πραγματικοί άνθρωποι του πετρελαίου¨ στην εταιρεία μας, είναι οι συνάδελφοι της Δ/σης Έρευνας και Παραγωγής Υ/Α (Ε & Π), που ανήκουν στη συντριπτική τους πλειοψηφία στον Πανελλήνιο Σύλλογο Προσωπικού Ελληνικών Πετρελαίων (ΠΣΠ- ΕΛΠΕ).

     Στο πολύ επιτυχημένο συνέδριο που διοργάνωσε ο ΠΣΕΕΠ το 2010, τα μέλη μας είχαν ενεργή συμμετοχή τόσο στη διοργάνωσή του όσο και ως ομιλητές.

     Πολλές από τις επιστημονικές ανακοινώσεις ή παρουσιάσεις που γίνονται με θέμα την έρευνα πετρελαίου προέρχονται κατά μεγάλο μέρος από της έρευνες της ΔΕΠ-ΕΚΥ και μετέπειτα των ΕΛΠΕ (διεύθυνση Ε& Π).

    Τέλος, επειδή στα τελευταία χρόνια έλαβε χώρα μια σημαντική συρρίκνωση του ανθρώπινου δυναμικού που ασχολείται με το σπουδαίο αυτό αντικείμενο, θεωρούμε ότι το σημαντικό μέλημα της εταιρείας και κατ’ επέκταση του σωματίου αυτή τη στιγμή πρέπει να είναι η ενδυνάμωση και η στελέχωση της Ε & Π της εταιρείας, ύστερα μάλιστα από την ενεργή δραστηριότητα μας (παραχώρηση Πατραϊκού) και την προοπτική για την συμμετοχή μας σε νέες παραχωρήσεις στο κοντινό μέλλον.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου