Τρίτη 2 Ιουλίου 2013

Στουρνάρας: Δεν καθορίσαμε μόνοι μας τις αμοιβές στο ΤΧΣ! Ρωτήσαμε και το Euroworking Group!

stournaras
Αντικείμενο διαβούλευσης με το Euro Working Group αποτελούν οι αποδοχές των μελών του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, όπως επισημαίνει σε έγγραφό του που διαβιβάστηκε στη Βουλή ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας.

Το έγγραφο διαβιβάστηκε μετά από ερώτηση της βουλευτού των Ανεξάρτητων Ελλήνων Ραχήλ Μακρή, με την οποία ζητούσε να ενημερωθεί για τον μισθό του πρώην και του νυν προέδρου του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας και τα κριτήρια επιλογής.


Όπως αναφέρει στο απαντητικό του έγγραφο ο υπουργός Οικονομικών, η διοίκηση του ΤΧΣ ασκείται από το Γενικό Συμβούλιο και την Εκτελεστική Επιτροπή και «οι αμοιβές και αποζημιώσεις μελών των ανωτέρω οργάνων καθορίζονται με απόφαση του υπουργού Οικονομικών και ορίζονται στις εκάστοτε αποφάσεις διορισμού τους, ενώ επιπρόσθετα δημοσιεύονται στην Ετήσια Έκθεση του Ταμείου».

Ο κ. Στουρνάρας σπεύδει, ωστόσο, να ξεκαθαρίσει ότι οι αποδοχές δεν υπολογίζονται συναρτήσει των κερδών ή εσόδων του Ταμείου, ενώ αποτελούν αντικείμενο διαβούλευσης με το Euro Working Group.


Διαβάστε επίσης: Προκαλεί ο Στουρνάρας: 215.000 ευρώ οι ετήσιες αποδοχές της Α. Σακελλαρίου στο ΤΧΣ


ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: 41,6 εκατ. ευρώ πληρώνονται τα μέλη του ΤΧΣ!


Απάντηση Στουρνάρα σε ερώτηση 11 βουλευτών για τις προκλητικές αμοιβές των μελών του ΤΧΣ


Αναφερόμενος στην επιλογή των μελών στα νέα όργανα διοικήσεως του ΤΧΣ, ο υπουργός Οικονομικών ενημερώνει ότι «αυτή συντελείται από ειδική προς τούτο επιτροπή που απαρτίζεται από ισάριθμους εκπροσώπους του υπουργείου Οικονομικών και της Τράπεζας της Ελλάδος, ύστερα από δημόσια πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος, με βάση τα πρότυπα αξιολόγησης που διέπουν τις ανοιχτές διαδικασίες επιλογής».


About these ads 

ΠΗΓΗ:olympia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου