Παρασκευή 7 Ιουνίου 2013

ΑΡΘΡΟ-ΚΟΛΑΦΟΣ ΣΤΗΝ TELEGRAPH: "Να παραιτηθεί ο Όλι Ρεν για τις θυσίες των Ελλήνων!"


Ο γνωστός αρθρογράφος της Daily Telegraph, Ambrose Evans-Pritchard, σε άρθρο-καταπέλτη για την καταστροφική πολιτική λιτότητας που επιβληθήκε στην Ελλάδα, καλεί τον επίτροπο Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων Όλι Ρεν να παραιτηθεί από τη θέση του!

“Κανείς δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για τα καταστροφικά λάθη που έκανε η τρόικα της ΕΕ και του ΔΝΤ στην Ελλάδα, όπου η νεανική ανεργία μόλις άγγιξε το 58,3%. Κανείς δεν έχει παραιτηθεί, δεν έχει χάσει έστω ένα ημερομίσθιο και δεν έχει αντιμετωπίσει την οποιασδήποτε μορφής λογοκρισία από ένα εκλεγμένο όργανο”, εξηγεί ο αρθρογράφος.

Και τονίζει πως το χειρότερο όλων είναι ότι τα λάθη πολιτικής που έγιναν στην περίπτωση της Ελλάδας, δεν έχουν διορθωθεί. Κάνοντας ελάχιστες μόνο αλλαγές, η Ευρωζώνη επιμένει στο ίδιο μείγμα των αποτυχημένων υφεσιακών πολιτικών, γράφει.

Και διαπιστώνοντας ότι σύμφωνα με τα όσα καταγγέλλει το ΔΝΤ, η Ευρώπη θυσίασε την Ελλάδα για να σώσει το ευρώ, ο Ambrose Evans-Pritchard σημειώνει: “Αυτό που βλέπουμε είναι το σχεδόν τέλειο παράδειγμα των όσων πηγαίνουν στραβά με το ευρωπαϊκό project. Δεν υπάρχει μηχανισμός ευθυνών. Κανείς δεν πληρώνει τίποτα”.

Και σύμφωνα με το άρθρο, αυτός που θα πρέπει να πληρώσει αυτή τη φορά, είναι ο Olli Rehn, αφού η τρόικα είναι δικό του “παιδί”. “Εάν ήταν ο υπουργός Οικονομικών ενός δημοκρατικού κράτους, σίγουρα θα έπρεπε να παραιτηθεί”. Και το γεγονός ότι στην Ευρώπη, κανείς δεν παραιτείται, δεν θα πρέπει να τον αποθαρρύνει από το να “πέσει πάνω στο ξίφος του, υπό το αίσθημα της τιμής”.

Και το άρθρο καταλήγει: “Σαν τους Σπαρτιάτες, τους Θηβαίους και τους Θεσπιείς στα στενά των Θερμοπυλών, οι Έλληνες θυσιάστηκαν για να αγοράσει η συμμαχία χρόνο. Αντί για χειροκρότημα, διασύρθηκαν για τις ηρωικές τους προσπάθειες από τους κακά πληροφορημένους Ολλανδούς, Φινλανδούς, Αυστριακούς και Γερμανούς πολιτικούς, οι οποίοι κοίταζαν το δικό τους συμφέρον. Ένα άθλιο επεισόδιο”.

ΠΗΓΗ: defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου