Σάββατο 30 Μαρτίου 2013

Η ΔΕΠΑ επιδιώκει μείωση του κόστους προμήθειας αερίου



ΣΥΝΟΛΙΚΟ όφελος 35 εκατ. ευρώ έχει προκύψει στη διάρκεια του 2012 από την επαναδιαπραγμάτευση που πέτυχε η ΔΕΠΑ στη σύμβαση προμήθειας υγροποιημένου αερίου από την αλγερινή Sonatrach. Σύμφωνα με παράγοντες της ΔΕΠΑ από τα 35 εκατ. ευρώ τα 24 εκατ. ευρώ κατευθύνθηκαν ως όφελος στους ηλεκτροπαραγωγούς ενώ ακόμη 11 εκατ. ήταν το όφελος για τις ΕΠΑ που πέρασε ως μείωση σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις.

Την ίδια στιγμή, πληροφορίες αναφέρουν ότι ήδη η ΔΕΠΑ έχει προμηθευθεί τις πρώτες ποσότητες 125 εκατ. κυβικών μέτρων αερίου από την Gazprom σε ειδικές μειωμένες τιμές, αντίστοιχες με αυτές του spot LNG. Η συνολική ποσότητα που έχει συμφωνηθεί να παραλάβει η ΔΕΠΑ είναι 600 εκ. κ.μ. μέσω της εταιρίας Προμηθέας Gaz. 
Μέσω των κινήσεων αυτών η ΔΕΠΑ επιδιώκει να μειώσει το κόστος της προμήθειας φυσικού αερίου μετακυλίοντας τη μείωση αυτή στους πελάτες της, ηλεκτροπαραγωγούς και βιομηχανία. Με δεδομένο μάλιστα ότι οι άλλες πρωτοβουλίες μείωσης του ενεργειακού κόστους καθυστερούν, το θέμα θεωρείται μείζονος σημασίας για τη βιομηχανία που αναμένει ελαφρύνσεις στο ενεργειακό κόστος. 
ΠΗΓΗ:express.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου