Δευτέρα 25 Μαρτίου 2013

ΠΟΙΑ Η ΔΙΑΦΟΡΑ ΑΠΟ ΤΟ 1974; Δικτατορία Eurogroup: Η απόφαση-όλεθρος θα ισχύσει χωρίς την έγκριση της Βουλής!



Επιβεβαιώνονται οι πληροφορίες που μετέδωσε τα ξημερώματα το defencenet.gr ότι η ολέθρια συμφωνία του Eurogroup δεν θα τεθεί υπό την έγκριση της κυπριακής Βουλής, υπό τον φόβο της απόρριψής της, όπως συνέβη με την πρώτη απόφαση την περασμένη εβδομάδα.

Tην επίσημη αναγγελία την έκανε ο ... υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ξεφτιλίζοντας εντελώς της κυπριακή κυβέρνηση!

«Η Επιτροπή μας πληροφόρησε σήμερα ότι η απαραίτητη νομοθεσία για την εφαρμογή όσων συμφωνήθηκαν έχει ήδη κυρωθεί», είπε ο Σόιμπλε στους δημοσιογράφους αφού οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης ενέκριναν τη συμφωνία αναφερόμενος και στην Κύπρο, αλλά και στην γερμανική Βουλή.

«Πρόσθετη νομοθεσία θα ήταν αναγκαία μόνον εάν επιβαλλόταν φορολόγηση σε ανασφάλιστες καταθέσεις, αλλά όχι για την αναδιάρθρωση των εν λόγω τραπεζών», πρόσθεσε ο Σόιμπλε, αναφερόμενος στους όρους της συμφωνίας που ενέκρινε το Eurogroup σε μία δικαιολογία που όχι απλώς είναι έωλη αλλά και ψευδής, αφού υπάρχουν και ομόλογα, μικρότερης αξίας από τα 100.000 ευρώ και ασφαλιστικά ταμεία των οποίων η περιουσία κατάσχεται

Είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο στην ευρωζώνη σε μία χώρα της οποίας οι ηγέτες συμφωνούν σε μία χρηματοδοτική λύση να μην τίθεται υπό την κρίση του Κοινοβουλίου η απόφαση.

Μια ομάδα κυβερνώντων των οποίων των οποίων τα κίνητρα είναι άκρως αμφιλεγόμενα κάτι που είναι σαφές λόγω της μεθόδευσης που ακολουθήθηκε και εκ του αποτελέσματος, εγκρίνουν μία συμφωνία, αλλά η συμφωνία αυτή ουδέποτε θα πάρει την σφραγίδα της εθνικής αντιπροσωπείας.

Πόσο νόμιμη μπορεί να είναι μια τέτοια απόφαση και σε τι διαφέρει από την απόφαση μιας δικτατορικής κυβέρνησης; Σε τίποτα!
 ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου