Σάββατο 9 Μαρτίου 2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΟΥ ΤΩΡΑ Ο ΒΙΟΜΗΧΑΝΟΣ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΜΑΣ ΣΤΗ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΚΗ.




Το Εργατικό Κέντρο Ελευσίνας καταγγέλλει τον Βιομήχανο Αγγελόπουλο για την ομιχλώδη και άκρως ανησυχητική κατάσταση, που έχει δημιουργήσει με τις απαράδεκτες και βάρβαρες προτάσεις του.

Θέλει ένα ασαφές εργασιακό τοπίο ανασφάλειας και ομηρίας των 420 εργαζομένων και των οικογενειών τους.

 Προσπαθεί να επιβάλλει με τις πρακτικές του ένα εκβιαστικό πλαίσιο εργασιακών και οικονομικών μέτρων.

Ø     ΑΠΑΙΤΕΙ ΝΑ ΕΚΔΙΩΞΕΙ 170 ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΜΑΣ ΜΕ ΤΟ ΤΡΙΚ ΤΗΣ ΕΚΒΙΑΣΤΙΚΗΣ ΕΘΕΛΟΥΣΙΑΣ ΕΞΟΔΟΥ.

Ø     Απαιτεί την εφαρμογή ευέλικτων ωραρίων εργασίας, με βάση τις 40 ώρες.

Ø     Απαιτεί την κατάργηση των έξτρα Δώρων Χριστουγέννων και Πάσχα.

Ø     Απαιτεί την κατάργηση του πρόσθετου επιδόματος αδείας.

Ø     Απαιτεί υπερωρίες και υπερεργασία να αμείβονται βάση του νόμου.

Ø     Απαιτεί την κατάργηση των λεωφορείων που μεταφέρει το προσωπικό.

Ø     Απαιτεί την κατάργηση των καρτών ΟΑΣΑ.

Ø     ΑΠΑΙΤΕΙ ΤΗΝ ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΟΝΟΜΑΣΤΙΚΩΝ ΜΙΣΘΩΝ ΚΑΙ ΗΜΕΡΟΜΙΣΘΙΩΝ ΚΑΙ 20 %.

Με λίγα λόγια μονά- ζυγά τα θέλει όλα δικά του εκμεταλλευόμενος αφενός την οικονομική κρίση και αφετέρου τα οικτρά νομοθετήματα  της ελληνικής κυβέρνησης ενάντια στους εργαζόμενους.

Ο Βιομήχανος Αγγελόπουλος λεηλατεί και «ξεζουμίζει» τις κατακτήσεις των συναδέλφων στα εργασιακά και οικονομικά τους δικαιώματα.

Οι συνάδελφοι μας στη Χαλυβουργική, όμως, όλα αυτά τα δικαιώματα τα έχουν κατακτήσει δεκαετίες τώρα με αγώνες, ιδρώτα και αίμα, μέσα στις φωτιές των υψικαμίνων. Το ίδιο θα κάνουν και τώρα, και θα είμαστε και εμείς στο πλάι τους.

Το δηλώνουμε όσο γίνεται πιο κατηγορηματικά, δεν θα είμαστε τα καλά συναινετικά παιδιά στα συγκεκριμένα σχέδια και στις ορέξεις της εργοδοσίας.

Έτσι, λοιπόν, εδώ και τώρα ζητούμε από την εν λόγω επιχείρηση ουσιαστικό και αξιόπιστο διάλογο με το επιχειρησιακό σωματείο.

Έναν πραγματικό διάλογο που θα δημιουργεί βιωσιμότητα στην Χαλυβουργική, με διασφάλιση των θέσεων εργασίας, και σεβασμό των εργασιακών και οικονομικών δικαιωμάτων των εργαζομένων.

Καλούμε τον Βιομήχανο Αγγελόπουλο να αναλάβει την ευθύνη, που είναι στο ακέραιο όλη δική του. Να διαισθανθεί το τι σημαίνει ομαλή λειτουργία της Χαλυβουργικής για την κοινωνική συνοχή της ευρύτερης περιοχής του Θριασίου Πεδίου.

Να αναλογιστεί τι κοινωνικό ντόμινο  θα συντελεσθεί στο εργασιακό περιβάλλον του Θριασίου Πεδίου με την προσπάθεια του για αποσταθεροποίηση της εργασιακής ομαλότητας στον συγκεκριμένο εργασιακό χώρο.

Το Εργατικό Κέντρο Ελευσίνας είναι στο πλευρό των συναδέλφων μας.

Το κάναμε από την πρώτη στιγμή με την προκήρυξη της Πανθριασιακής στάσης Εργασίας, βάζοντας το πρόβλημα των συναδέλφων μας στην κορωνίδα των θεμάτων αιχμής.

 Συνεχίζουμε αλληλέγγυοι στο πλευρό των εργαζομένων της Χαλυβουργικής  μέχρι την πλήρη δικαίωση τους.

Καλούμε όλα τα σωματεία της δύναμης του ΕΚΕ-ΔΑ καθώς και ολόκληρη την τοπική κοινωνία της ευρύτερης περιοχής στις επάλξεις της επαγρύπνησης για την πλήρη στήριξη των συναδέλφων μας στη Χαλυβουργική.      
 ΠΗΓΗ:ekeda.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου