Κυριακή 13 Ιανουαρίου 2013

Γ. Αδαμίδης: Πριν η ηγεσία ενός συνδικάτου οδηγήσει τους εργαζόμενους σε τυφλή σύγκρουση θα πρέπει να εξαντλεί κάθε περιθώριο διαλόγου



Άκρως ενδιαφέρουσα και αποκαλυπτική συνέντευξη παραχώρησε στο deinews.blogspot.gr, ο προεδρος του σωματειου παραγωγης ηλεκτρικης ενεργειας "Σπαρτακος ΔΕΗ Α.Ε", Γιωργος Αδαμιδης όπου δήλωσε ότι...
- Η ΓΕΝΟΠ πολεμά χωρίς πολεμιστές κάτι που αποδεικνύεται και από την πρόσφατη απεργία όπου τα ποσοστά ήταν εξευτελιστικά 
- Η επιτροπή των ειδικών επιδομάτων εργάζεται πυρετωδώς ώστε εντός του μήνα η ΓΕΝΟΠ να μπορέσει να υπογράψει συμπληρωματική σύμβαση.
- Στα θετικά του ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ ανήκει το αποτέλεσμα της παράτασης ζωής των λιγνιτικών μονάδων έως το 2023
- Η σημερινή ηγεσία της ΠΑΣΚΕ στη ΓΕΝΟΠ εμποδίζει την Ομοσπονδία να λειτουργήσει δημοκρατικά, την εμποδίζει να ακούσει τις άλλες φωνές. 
- Το σωματείο καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια, δεν έχει καταφέρει να εξαλείψει το φαινόμενο των ατυχημάτων και αυτό γιατί οι συνθήκες είναι ποικίλες, το πεδίο είναι τεράστιο, οι καταστάσεις διαφέρου.
Συνέντευξη στον Φώτη Μελέτη
Εντός του 2013 σύμφωνα με τους εφαρμοστικούς νόμους του μνημονίου πρέπει να μετοχοποιηθεί το 17% στον όμιλο ΔΕΗ. Ποιο θα είναι το αντίκτυπο από αυτή την εξέλιξη και αν ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ είναι έτοιμος να διαχειριστεί τα τυχόν αρνητικά αποτελέσματα.
Η αποκρατικοποίηση της ΔΕΗ είναι πολύ δύσκολη υπόθεση, ούτως ή άλλως. Είτε αυτή επιχειρηθεί να πραγματοποιηθεί μέσω χρηματιστηρίου είτε μέσω πώλησης παγίων, (σύμφωνα μ’ αυτά που διαρρέουν Διοικητικό Συμβούλιο και Κυβέρνηση τα τελευταία δύο χρόνια).
Ο δείκτης δυσκολίας για την υπόθεση αυτή είναι τόσο υψηλός που η κυβέρνηση την τοποθετεί –όπως ξεκάθαρα φαίνεται στο Μνημόνιο ΙΙΙ, σελίδα 106- στο τρίτο τρίμηνο του 2014.
Τα αποτελέσματα από μία τέτοια πιθανή εξέλιξη είναι σίγουρο ότι θα είναι εξόχως αρνητικό για ολόκληρη την Ελληνική κοινωνία και την Εθνική μας οικονομία αφού είναι βέβαιο ότι θα υπάρξουν τεράστιες/δυσβάσταχτες αυξήσεις στα τιμολόγια.
Οι εργαζόμενοι στην επιχείρηση μπορεί, υπό προϋποθέσεις, να βρεθούν και σε καλύτερη θέση αφού σήμερα υπόκεινται και υφίστανται όλα τα αρνητικά του Δημοσίου τομέα (βλέπε πλαφόν, κινητικότητα, διαθεσιμότητα). Ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ ενημερώνει συνεχώς τους εργαζόμενους που εκπροσωπεί, είμαστε σε αναμονή της μεγάλης ουσιαστικής σύγκρουσης με την κυβέρνηση όταν αυτή το αποφασίσει. Εμείς ενισχύουμε τις δυνάμεις μας και είμαστε έτοιμοι –όπως σε κάθε περίπτωση- να διαχειριστούμε την κατάσταση όταν έρθει η ώρα.
- Υπάρχει τελικά ενεργειακός σχεδιασμός για την χώρα μας και αν πιστεύετε ότι ο ανταγωνισμός θα βγει σε όφελος της ΔΕΗ; 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου