Κυριακή 6 Ιανουαρίου 2013

Ενεργειακή συμφωνία Τουρκίας –Αλγερίας




Ο Τούρκος υπουργός ενέργειας και φυσικών πόρων, Taner Yıldız, δήλωσε ότι συμφώνησαν με την Αλγερία για την δεκαετή επιμήκυνση του συμβολαίου προμήθειας υγροποιημένου φυσικού αερίου 4 δισεκατομμυρίων κυβικών μέτρων ετησίως αναφέρει ο τουρκικός τύπος.
Ο Taner Yıldız στην Αλγερία, τον πρώτο σταθμό της περιοδείας του σε Αλγερία, Λιβύη και Κατάρ, συναντήθηκε με τον υπουργό Ενέργειας και Ορυχείων, Γιουσέφ Γιουσφί.
Χωρίς την παρουσία δημοσιογράφων πραγματοποιήθηκε η συνάντηση στην οποία παρέστησαν ο Γενικός Διευθυντής της Ανώνυμης Εταιρείας Τουρκικών Πετρελαίων (ΤΡΑΟ), Mehmet Uysal, και ο Γενικός Διευθυντής της Ανώνυμης Εταιρείας Πετρελαϊκών Αγωγών (BOTAŞ), Mehmet Konuk.
Μετά το πέρας της συνάντησης οι δυο υπουργοί παραχώρησαν κοινή συνέντευξη τύπου. Ο Taner Yıldız είπε ότι η συνάντηση ήταν πολύ εποικοδομητική.
«Συμφωνήσαμε να επιμηκύνουμε για δέκα χρόνια ακόμη το συμβόλαιο 4 δισεκατομμυρίων κυβικών μέτρων υγροποιημένου φυσικού αερίου που υπάρχει με την Αλγερία. Συζητήσαμε επίσης τις δυνατότητες συνεργασίας στο πετρέλαιο και στην ανανεώσιμη ενέργεια.» δήλωσε ο Taner Yıldız.
Ο υπουργός Ενέργειας και Ορυχείων της Αλγερίας, Γιουσέφ Γιουσφί, από την πλευρά του είπε ότι μπορούν να προμηθεύσουν έως 6 δις κυβικά μέτρα υγροποιημένου φυσικού αερίου στην Τουρκία σε περίπτωση αύξησης της παραγωγής.
Η Τουρκία αγοράζει περίπου 4,5 δις κυβικά μέτρα υγροποιημένου φυσικού αερίου ετησίως. Το υφιστάμενο συμβόλαιο έληγε τον Οκτώβριο του 2014.
ΠΗΓΗ: defencenet.g

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου