Σάββατο 21 Δεκεμβρίου 2013

Νέα έρευνα για την περιβαλλοντική καταστροφή από την πετρελαιοκηλίδα της BP


H καταστροφή της πλατφόρμας πετρελαίου της BP στον Κόλπο του Μεξικού, το 2010, συνδέεται άμεσα με το θάνατο εκατοντάδων δελφινιών, σύμφωνα με μελέτη που παρουσίασαν Αμερικανοί επιστήμονες.

Η μελέτη, με επικεφαλής επιστήμονες από την Εθνική Υπηρεσία Ωκεανών και Ατμόσφαιρας, κατέγραψε πνευμονοπάθειες, ορμονικές ανωμαλίες και άλλες επιπτώσεις στην υγεία των δελφινιών. σε μια περιοχή που είχε πληγεί σε μεγάλο βαθμό, ως αποτέλεσμα της περιβαλλοντικής καταστροφής από την πλατφόρμα της BP.

Οι ασθένειες που βρέθηκαν στα δελφίνια στον κόλπο Μπαρατάρια της Λουιζιάνα συνδέονται με την έκθεση στο πετρέλαιο, λένε οι επιστήμονες.

"Πολλές συνθήκες των νόσων που παρατηρούνται στα δελφίνια στον κόλπο Μπαρατάρια είναι ασυνήθιστες, αλλά συνάδουν με την έκθεση στους υδρογονάνθρακες του πετρελαίου και την τοξικότητα" είπαν οι επιστήμονες. Το 17% του πληθυσμού των δελφινιών αναμένεται να εξαλειφθεί, εξαιτίας αυτών ακριβώς των ασθενειών, σύμφωνα με τους ερευνητές.

"Δεν έχω δει συναντήσει ποτέ ένα τόσο υψηλό ποσοστό πολύ άρρωστων ζώων και με ασυνήθιστα συμπτώματα, όπως ανωμαλίες ορμονών" αναφέρει η Λόρι Σβάκε, επικεφαλής συγγραφέας της μελέτης.

Οι επιστήμονες αιχμαλώτισαν, έλεγξαν και απελευθέρωσαν περίπου 30 ρινοδέλφινα στον κόλπο Μπαρατάρια το 2011, ένα χρόνο μετά την καταστροφή. Επιστήμονες και περιβαλλοντικές ομάδες ανησυχούν σχετικά με τις επιπτώσεις στη θαλάσσια ζωή από την πρωτοφανή περιβαλλοντική καταστροφή.

ΠΗΓΗ: defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου