Σάββατο 14 Δεκεμβρίου 2013

AΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ PETRELAIOPIGI ΣΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ( ΔΕΚΑ ΧΡΟΝΙΑ ΕΛΠΕ ΣΕ ΧΕΡΙΑ ΙΔΙΩΤΩΝ)

Πετρελαιοπηγή
Η δημιουργία εντυπώσεων είναι μια συνήθης πολιτική πρακτική.Όμως αν δεν είσαι προσεκτικός κινδυνεύεις να γίνεις γραφικός. Διαβάσαμε πρόσφατα την τελευταία ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ στα Πετρελαιοειδή  (Δέκα χρόνια ΕΛΠΕ σε χέρια ιδιωτών) και πραγματικά ...κάτι μας θύμισε.

Ουσιαστικά πρόκειται για επιλεκτική ...αντιγραφή γεγονότων που έχουν καταγγελθεί στο παρελθόν από την ΠΑΣΚΕ,σε τέτοιο βαθμό που κάποια σημεία φαίνεται ότι δεν άλλαξαν ούτε λέξη! Τελικά όλη η προσπάθεια ατελείωτης λάσπης όλων των τελευταίων ετών το μόνο στόχο που είχε ήταν η θέση του "Χαλίφη".Αξίζει όμως να σταθούμε σε κάποια σημεία που δείχνουν ξεκάθαρα την σύγχυση που προσπαθούν κάποιοι να δημιουργήσουν ξεχνώντας ουσιαστικά ποιοι πραγματικά είναι και πώς λειτουργούν στα ΕΛΠΕ.

   Ας ξεκινήσουμε από τα χιλιοειπωμένα για την εξαγορά της ΒΡ, την επένδυση στην πρώην ΠΕΤΡΟΛΑ και την επένδυση στις ΒΕΘ. Οι καταγγελίες για όλα τα παραπάνω είχαν πραγματική αξία όταν γινότανε στον σωστό χρόνο και στο σωστό τόπο, με Ανακοινώσεις, Δελτία Τύπου ,  με παρουσία σε Διοικητικά Συμβούλια του ΠΣΕΕΠ και της Εταιρείας και σε εποχές υπερκερδοφορίας που κάποιοι έχοντας μπουκωμένα στόματα έβλεπαν το δέντρο και έχαναν το δάσος. Τότε βέβαια ήσασταν προσκολλημένοι στον μεγάλο Στόχο των ιδανικών συμμαχιών για την καρέκλα και δεν σας ένοιαζε τι συμβαίνει. Σαφώς και δεν είναι κακή η υπενθύμιση όλων των παραπάνω αλλά όταν ανακαλύπτεις μετά από αι΄΄ωνες την Αμερική,γίνεσαι πιο γραφικός και από την Ακρόπολη.

Τολμάτε και αναφέρεστε στις ''οικειοθελείς'' αποχωρήσεις όταν "επιφανή" στελέχη σας έτρεξαν να φύγουν με το Πρόγραμμα αδιαφορώντας για τις πιέσεις που δέχονται άλλοι συνάδελφοι που ενώ δεν θέλουν να φύγουν ...τους αποχωρούν.Και δεν είναι η πρώτη φορά,αφού όλοι θυμούνται τον υποψήφιο Βουλευτή σας από τη μια να μας καλεί σε απεργία και την ίδια μέρα να εντάσσεται στην εθελουσία και να την κοπανάει.Το δις εξαμαρτείν ...μάλλον θα γίνει πολλάκις! Αλήθεια,οι εκπρόσωποί σας στο ΠΣΕΕΠ που στηρίζουν αυτόν που ψήφισε το Πρόγραμμα και το διαφημίζει ακόμα,υπογράφουν την ανακοίνωση σας; Ε, ρε τι γίνεται για  ένα αμάξι και για μια απαλλαγή,πάει η ιδεολογία...
 
  Το Διυλιστήριο στις ΒΕΘ τώρα ανακαλύψατε ότι είναι ''σταματημένο με άγνωστη διάρκεια''; Κάποιοι είχαν φροντίσει και το είχαν επισημάνει πολύ καιρό πριν. Δεν πειράζει όμως,φαίνεται ότι κάποιοι από εσάς ετοιμάζονται για μάχη. Καλό είναι αυτό. Απλά σας ενημερώνουμε ότι οι εκπρόσωποί σας στο ΠΣΕΕΠ δίνουν μάχες μόνο με όρους νίκης και ο Πρόεδρος που στηρίζετε...... παλεύει μη τυχόν και δημιουργήσει στους εργαζομένους προσδοκίες.

 Mια και αναφέραμε την μάχη,όταν ήταν να κλείσει το εργοστάσιο Χλωρίου/Καυστικής Σόδας,γιατί δεν βγάλατε  ένα δελτίο τύπου,...έστω ένα πανό.Αλλά πως να το κάνετε όταν ο εκπρόσωπός σας,μαζί με τον εκλεκτό σας Πρόεδρο, υποκαθιστώντας την Διοίκηση ανακοίνωναν αυτοί το κλείσιμο του εργοστασίου ,μη τυχόν και αντιδράσει κανένας    .

Ποίοι είναι οι ''ημέτεροι'' που καταγγέλλετε; Αφού έχετε την διάθεση όπως λέτε να τα γράψετε όλα περιμέναμε να διαβάσουμε ονόματα.Αλλά πως να τα γράψετε όταν είστε όμηροι των κουμπαριών και των ...ιερών συμμαχιών και γνωρίζετε καλά ότι κάποιοι δικοί σας θα χάσουν τον ύπνο τους. Οι εργαζόμενοι στην ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΥΣΙΜΑ τόλμησαν όμως και μίλησαν για τις 33 αποχωρήσεις και τις 26 προσλήψεις στην εταιρεία τους. Αν τολμάτε γράψτε ΕΣΕΙΣ τα ονόματα! Δεν πειράζει,όταν θα ξεπεράσετε το σύνδρομο της καρέκλας και τακτοποιήσετε και τα υπόλοιπα.. μέλη θα βγάλετε ανακοίνωση.

 Και μια τελευταία ερώτηση,όλα αυτά που καταγγέλλεται γιατί δεν τα πήγατε στους Εκπροσώπους του ΣΥΡΙΖΑ Βουλευτές του Κοινοβουλίου να τα καταγγείλουν επίσημα; Αλλά είπαμε η επανάσταση  σας αρχίζει και τελειώνει σε μια κόλλα χαρτί! Είναι όμως ξεκάθαρο πια ότι ακόμα και αυτοί που καταγγείλλατε ως ''ακροδεξιούς'' είχαν μεγαλύτερη διάθεση για αντίσταση και αγώνες από τους ...γιαλαντζί αριστερούς! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου