Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου 2013

Κέρδη 0,6% για το αργό μετά τα στοιχεία για τα αποθέματα

Πετρελαιοπηγή
Σε ανοδικό έδαφος ολοκλήρωσε τις συναλλαγές της Δευτέρας το αργό μετά την απροσδόκητη απόφαση της Federal Reserve να προχωρήσει σε περιστολή του προγράμματος αγορών ομολόγων και τα κυβερνητικά στοιχεία που έδειξαν υποχώρηση των εμπορικών αποθεμάτων στις ΗΠΑ. 

Το συμβόλαιο του αργού παραδόσεως Ιανουαρίου κέρδισε 58 cents ή 0,6% για να τερματίσει στα 97,80 δολ. το βαρέλι στο χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης. 

Η Federal Reserve ανακοίνωσε σήμερα ότι θα μειώσει από τον Ιανουάριο κατά 10 δισ. δολ. το πρόγραμμα αγορών ομολόγων επικαλούμενη τη σημαντική βελτίωση στην αγορά εργασίας.  

Την ίδια στιγμή, η κεντρική τράπεζα διαβεβαίωσε τους επενδυτές ότι θα κρατήσει τα επιτόκια της στα υφιστάμενα επίπεδα ακόμη και μετά την υποχώρηση της ανεργίας τους τελευταίους μήνες.

Νωρίτερα, τα στοιχεία που ανακοίνωσε η αμερικανική υπηρεσία ενέργειας έδειξαν ότι τα αποθέματα αργού υποχώρησαν κατά 2,9 εκατ. βαρέλια στα 372,3 εκατ. βαρέλια την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 13 Δεκεμβρίου, έναντι εκτίμησης για πτώση κατά 2,7 εκατ. βαρέλια σε δημοσκόπηση των αναλυτών στη Wall Street Journal.

Τα αποθέματα βενζίνης αυξήθηκαν κατά 1,3 εκατ. βαρέλια στα 220,5 εκατ. βαρέλια, με τους αναλυτές να έχουν εκτιμήσει μεγαλύτερη άνοδο κατά 1,8 εκατ. βαρέλια.

Τέλος, τα διυλισμένα αποθέματα υποχώρησαν κατά 2,1 εκατ. βαρέλια στα 116 εκατ. βαρέλια σε σύγκριση με εκτίμηση των αναλυτών για αύξηση κατά 0,6 εκατ. βαρέλια.


ΠHΓΗ.capital.g

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου