Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2013

Οριακές απώλειες για το αργό


Μικρή μεταβολή κατέγραψε η τιμή του πετρελαίου την Τετάρτη, μετά τα στοιχεία για τα εβδομαδιαία αποθέματα που έδειξαν μια σχετικά ήπια αύξηση των αποθεμάτων αργού στις ΗΠΑ και πτώση των διυλισμένων αποθεμάτων.

Η τιμή έχασε τα κέρδη της στο τελευταίο ημίωρο των συναλλαγών στο Nymex, στον απόηχο της δημοσίευσης των πρακτικών της τελευταίας συνεδρίασης νομισματικής πολιτικής της Fed. 

Τα πρακτικά έδειξαν πως οι αξιωματούχοι της Fed εξακολουθούν να εξετάζουν την επιβράδυνση του προγράμματος αγοράς ομολόγων της Fed.

Η τιμή του συμβολαίου παραδόσεως Δεκεμβρίου υποχώρησε κατά 1 δολάρια στα 93,33 δολάρια το βαρέλι στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης. Σημειώνεται ότι το συμβόλαιο έληξε στο Nymex. To συμβόλαιο Ιανουαρίου που γίνεται τώρα το μηνιαίο συμβόλαιο, έκλεισε στα 93,85 δολάρια, χάνοντας 4 σεντς.

ΗΠΑ: Μικρότερη των εκτιμήσεων αύξηση των αποθεμάτων αργού 

Μικρότερη των εκτιμήσεων αύξηση σημείωσαν τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ την περασμένη εβδομάδα σύμφωνα με τα κυβερνητικά στοιχεία που δημοσιεύτηκαν σήμερα. 

Ειδικότερα, τα αποθέματα αργού αυξήθηκαν κατά 375.000 βαρέλια στα 388,5 εκατ. βαρέλια. Οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών σε δημοσκόπηση της WSJ έκαναν λόγο για άνοδο των αποθεμάτων κατά 700.000 βαρέλια. 

Τα αποθέματα βενζίνης υποχώρησαν κατά 345.000 βαρέλια στα 208,9 εκατ. βαρέλια ενώ οι αναλυτές ανέμεναν πτώση κατά 100.000 βαρέλια. 

Παράλληλα, τα διυλισμένα αποθέματα, που περιλαμβάνουν το πετρέλαιο θέρμανσης και το ντίζελ, υποχώρησαν κατά 4,8 εκατ. βαρέλια στα 112,5 εκατ. βαρέλια, με τις εκτιμήσεις των αναλυτών να κάνουν λόγο για πτώση κατά 500.000 βαρέλια. 

Τέλος, η εκμετάλλευση της παραγωγικής δυναμικότητας των αμερικανικών διυλιστηρίων υποχώρησε κατά 0,1 ποσοστιαία μονάδα στο 88,6%.


ΠΗΓΗ.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου