Δευτέρα 18 Νοεμβρίου 2013

Σε λειτουργία το πρώτο αιολικό πάρκο ισχύος 6,8 MW της ΕΛΠΕ Ανανεώσιμες στην Πύλο Μεσσηνίας


Στις 15 Νοεμβρίου 2013 ολοκληρώθηκε η εξαγορά της εταιρίας Ενεργειακή Πύλου-Μεθώνης ΑΕ ιδιοκτήτριας αιολικού πάρκου σε λειτουργία, ισχύος 6,8MW από την  ΕΛΠΕ Ανανεώσιμες.

Το αιολικό πάρκο βρίσκεται στη θέση Αγιος Νικόλαος του Δήμου Πύλου – Νέστορος, Μεσσηνίας. Το έργο αποτελείται από 8 ανεμογεννήτριες G52/850kW κατασκευής Gamesa Ισπανίας, με ύψος πύργου 55m, ενώ η ετήσια παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας εκτιμάται σε 15.000 MWh.

Στον τομέα της ηλεκτροπαραγωγής από ανανεώσιμες πηγές, η ΕΛΠΕ Ανανεώσιμες, μέλος του Ομίλου ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ, έχει θέσει ως στόχο την ανάπτυξη σημαντικής εγκατεστημένης ισχύος από αιολικά  φωτοβολταϊκά και βιομάζα στα επόμενα χρόνια, διαφοροποιώντας το ενεργειακό χαρτοφυλάκιο και συμβάλλοντας στην εξισορρόπηση του ισοζυγίου εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου του Ομίλου.  Η μείωση του αποτυπώματος άνθρακα  θα ανέρχεται σε τουλάχιστον 250.000  τόνους ετησίως, αντισταθμίζοντας σημαντικό ποσοστό των εκπομπών CO2 που αντιστοιχεί στις δραστηριότητες διύλισης και ηλεκτροπαραγωγής από φυσικό αέριο.

Στο χαρτοφυλάκιο έργων της ΕΛΠΕ Ανανεώσιμες ήδη περιλαμβάνονται φωτοβολταϊκά έργα σε λειτουργία καθώς και έργα συνολικής ισχύος 200 MW, σε διάφορα στάδια ανάπτυξης. 

 ΠΗΓΗ:.hellenic-petroleum.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου