Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2013

H τρόικα λέει όχι στη μείωση του ειδικού φόρου πετρελαίου


Αρνητικά απάντησε η τρόικα στην εισήγηση της κυβέρνησης να μειωθεί ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης για το πετρέλαιο θέρμανσης κατά 15% και να διευρυνθούν τα εισοδηματικά κριτήρια.

Ευθύς αμέσως το οικονομικό επιτελείο άρχισε να διατυπώνει εκ νέου την πρότασή του, αφαιρώντας τις ρυθμίσεις που αφορούν τους συντελεστές του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης. Η αρνητική απάντηση της τρόικας αφορά το σύνολο της πρότασης, γεγονός που συνεπάγεται ότι η εν λόγω εισήγηση επαναδιατυπώνεται και συμπεριλαμβάνει μόνο την αύξηση και προκαταβολή (τμήματος) του επιδόματος θέρμανσης και τη διεύρυνση των εισοδηματικών κριτηρίων. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, η νέα πρόταση θα προβλέπει: 

• Μικρή προκαταβολή του επιδόματος θέρμανσης στους δικαιούχους, που θα ανέρχεται στο 25% του συνολικού ποσού για κάθε δικαιούχο. 
• Αύξηση του ποσού της επιδότησης από 0,28 σε 0,35 ευρώ ανά λίτρο. 
• Διεύρυνση των εισοδηματικών και περιουσιακών κριτηρίων με στόχο να ωφεληθούν περισσότεροι καταναλωτές. Εξετάζεται να διευρυνθεί κατά 5.000 ευρώ το ύψος του ετήσιου εισοδήματος μέχρι του οποίου οι φορολογούμενοι θα δικαιούνται το επίδομα. Για τον άγαμο, στόχος είναι να ανέλθει σε 30.000 ευρώ, από 25.000 που ήταν πέρυσι, και για τον έγγαμο σε 40.000 ευρώ και να προστίθενται 5.000 ευρώ για κάθε παιδί. Ανάλογη διεύρυνση των κριτηρίων εξετάζεται και για το ύψος της ακίνητης περιουσίας του φορολογούμενου (κατά 50.000 έως 100.000 ευρώ επιπλέον των 150.000 που ίσχυε πέρυσι).
 ΠΗΓΗ:zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου