Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2013

ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΓΙΑ ΤΑ 3 ΥΠΟΒΡΥΧΙΑ Ισχυρές ενδείξεις δολιοφθοράς στα ΕΝΑΕ – Ποιος βρίσκεται πίσω από το σαμποτάζ;


Ενισχύονται (μέχρι βαθμού βεβαιότητας) οι αρχικές υπόνοιες, για «ξένο δάκτυλο» ο οποίος προκάλεσε τη βύθιση της δεξαμενής Νο 3 στα ΕΝΑΕ.

Ανώτατη πηγή του ΥΠΕΘΑ μιλώντας στο defencenet.gr διατύπωσε τον προβληματισμό της για το είδος αλλά και τις συνθήκες του ατυχήματος αυτού. Πρόσθεσε δε πως σίγουρα όλα αυτά που έχουν συμβεί στα ναυπηγεία δεν μπορεί να είναι τυχαία.

«Κάποιοι προσπαθούν να δημιουργήσουν καταστάσεις», είπε χαρακτηριστικά.

Η αναφορά της πηγής του ΥΠΕΘΑ σε αυτά που έχουν συμβεί στα ΕΝΑΕ, αφορά τόσο στην έκρηξη στον υποσταθμό παροχής ηλεκτρικού ρεύματος όσο και στη ζημιά στους συσσωρευτές των υποβρυχίων, ζημιά η οποία κοστολογείται περί τα 40 εκατ. €. Αυτή την ώρα γίνεται προσπάθεια για ανασυρτή της ημιβυθισμένης δεξαμενής, προσπάθεια στην οποία συμμετέχει και κλιμάκιο του ΠΝ.

Υπενθυμίζεται  πως η Νο3 δεξαμενή, που άρχισε να παίρνει νερά το βράδυ του Σαββάτου, έχει παρουσιάσει ήδη κλίση άνω των 30 μοιρών και αν αυτή δεν περιοριστεί δεν περιοριστεί άμεσα, τότε ο κίνδυνος για αχρήστευσή της είναι μεγάλος.  Το ΠΝ με ανακοίνωσή του διευκρίνισε πως η δεξαμενή ανήκει στο εμπορικό τμήμα των ναυπηγείων και κατά συνέπεια τα υποβρύχια Type 214 και δεν επηρεάζονται ούτε και διατρέχουν κίνδυνο για την πρόκληση ζημιάς.

Παρόλα αυτά, τα μέτρα ασφάλειας για την προστασία τους έχουν αυξηθεί.  Πάντως το γεγονός αυτό μαζί με όλα όσα έχουν προηγηθεί εκτός από υποψίες δημιουργεί και μια αποκαρδιωτική εικόνα στον Έλληνα φορολογούμενο για την συνολική κατάσταση στην οποία έχουν  περιέλθει τα ΕΝΑΕ, με ευθύνη κύρια των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ αλλά και της σύμβασης που υπεγράφη το 2010.

ΠΗΓΗ: defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου