Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2013

Ήπια κέρδη για το αργό μετά τις αισιόδοξες εκτιμήσεις της ΙΕΑ


Ήπια κέρδη κατέγραψε η τιμή του αργού την Πέμπτη μετά και τις αισιόδοξες προβλέψεις της Διεθνούς Υπηρεσίας Ενέργειας (IEA) για την παγκόσμια ζήτηση το επόμενο έτος.

Η τιμή του συμβολαίου του αργού τύπου light sweet, παραδόσεως Οκτωβρίου ενισχύθηκε κατά 1,04 δολάρια ή 1% για να κλείσει στα 108,60 δολάρια το βαρέλι στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης.

Στην αντιπέρα όχθη του Ατλαντικού, το αργό τύπου brent, παραδόσεως Οκτωβρίου σημείωσε άνοδο 1,13 δολαρίων ή 1% για να κλείσει στα 112,63 δολάρια το βαρέλι στο ICE του Λονδίνου.

Η παγκόσμια ζήτηση πετρελαίου αναμένεται να αυξηθεί κατά 1,1 εκατ. βαρέλια την ημέρα ή κατά 1,2% το επόμενο έτος, στα 92 εκατ. βαρέλια την ημέρα, καθώς η οικονομική κατάσταση εξακολουθεί να βελτιώνεται, αναφέρει η IEA στη μηνιαία της έκθεση για την αγορά πετρελαίου.

Παράλληλα, η Υπηρεσία προβλέπει πως η παραγωγή αργού της Βόρειας Αμερικής θα αυξηθεί κατά 510.000 βαρέλια την ημέρα στο τρίτο τρίμηνο, ωστόσο εμφανίζεται λιγότερο αισιόδοξη για τη Λιβύη.

"Οι παγκόσμιες αγορές πετρελαίου παραμένουν σχετικά καλά εφοδιασμένες παρά τη σημαντικά μειωμένη παραγωγή της Λιβύης, της Συρίας και μεγάλου μέρους της Βόρειας Θάλασσας, καθώς η σημαντική ενίσχυση της παραγωγής της Σαουδικής Αραβίας και των ΗΠΑ αντισταθμίζουν τις απώλειες", αναφέρει ο Matthew Parry, ανώτερος αναλυτής της ΙΕΑ και ένας εκ των συντακτών της έκθεσης.


ΠΗΓΗ:.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου