Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2013

ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΝΑ ΦΟΒΑΣΤΕ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΚΑΙ ΑΝΑΚΗΡΥΞΤΕ ΑΟΖ - ΘΑ ΑΠΕΙΛΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΘΑ ΣΚΑΣΟΥΝ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟ ΒΟΥΛΩΣΟΥΝ


Του Μιχάλη Ιγνατίου

Τις τελευταίες ημέρες, και εντελώς ξαφνικά θα έλεγα, οι Έλληνες ανακάλυψαν τη Στρογγύλη. Προσωπικά άκουσα για τη σημασία του συγκεκριμένου νησιού από τον μακαρίτηΤάσο Παπαδόπουλο το 2003, όταν ολοκλήρωνε τους σχεδιασμούς του για την Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κύπρου.
Λίγα κατάλαβα τότε, αλλά αρκούσε ότι εκείνος ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας είχε μελετήσει τη νομική πλευρά του θέματος και ήταν βέβαιος πως η Κύπρος «άγγιζε» τη Μητέρα Πατρίδα.
Η ναζιστική οργάνωση Χρυσή Αυγή και μερικοί αυτοαποκαλούμενοι εθνικιστές έχουν αναπτύξει μια απέραντη φιλολογία για όσα συμβαίνουν –και ΔΕΝ συμβαίνουν- στη Στρογγύλη, το τελευταίο νησί της Ελλάδας στη νοτιοανατολική άκρη της Μεσογείου. Μιλώντας με ειδικούς περί την ΑΟΖ και σοβαρούς επιστήμονες, κατέληξα στο συμπέρασμα ότι ήταν απλή σύμπτωση η απόφαση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου, που ανακοίνωσε την ανακήρυξη ολόκληρης της Στρογγύλης σε αρχαιολογικό χώρο, την ίδια μέρα που ο Ευάγγελος Βενιζέλος συνομιλούσε με τον Αιγύπτιο ομόλογό του στο Κάιρο για την ΑΟΖ. Βεβαίως, πρέπει κανείς να κρατά μικρό καλάθι με την πλεοψηφία των Ελλήνων και Κυπρίων πολιτικών, διότι βασικά δρουν και αντιδρούν ως να γεννήθηκαν στην …Ελβετία, και βλέπουν τα θέματα της Ελλάδας και της Κύπρου ως παρατηρητές…
Δεν έχω καμία διάθεση, ούτε θα κάνω προσπάθεια να πείσω όσους πιστεύουν σε «συνωμοσίες» και σε «προδοσίες» ότι δεν ήταν, πράγματι, σύμπτωση. Για να το πω πιο απλά, ακόμα και στις συνωμοσίες οι πολιτικοί μας είναι ερασιτέχνες. Για τους «συνομωσιολογούντες», λοιπόν, ήταν μια ξεκάθαρη προδοτική πράξη, και γι’ αυτήν συνεργάστηκαν ο κ. Παναγιωτόπουλος με τον κ. Βενιζέλο. Πιστεύουν δε ότι οι δύο υπουργοί αποφάσισαν να κάνουν ένα μικρό δώρο στην Τουρκία και να της δώσουν ένα μέρος της πλούσιας σε υδρογονάνθρακες, θάλασσάς μας. 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ 

 ΠΗΓΗ:thesecretrealtruth.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου