Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2013

Αυστηρότερη η εποπτεία δεξαμενών καυσίμων


Τις διαδικασίες για την ογκομέτρηση και έγκριση χρήσης δεξαμενών αποθήκευσης ενεργειακών προϊόντων που τελούν υπό καθεστώς αναστολής των δασμοφορολογικών επιβαρύνσεων προσδιορίζει απόφαση του υφυπουργού Οικονομικών κ. Γ. Μαυραγάνη.

Σκοπός της απόφασης είναι η καθιέρωση σύγχρονων, αξιόπιστων και διεθνώς αποδεκτών τυποποιημένων διαδικασιών ογκομέτρησης δεξαμενών αποθήκευσης ενεργειακών προϊόντων υποκείμενων σε καθεστώς αναστολής δασμοφορολογικών επιβαρύνσεων.
Με την παρούσα απόφαση καθορίζονται οι εργασίες του ελέγχου και της ογκομέτρησης (αρχικής και επανογκομέτρησης) δεξαμενών είτε με σταθερή έδραση είτε δεξαμενών που βρίσκονται σε αυτοκίνητο όχημα. Επίσης, καθορίζονται οι όροι, οι προϋποθέσεις και οι απαιτήσεις που πρέπει να πληροί ο χρησιμοποιούμενος εξοπλισμός κατά τις ανωτέρω εργασίες, καθώς και οι φορείς που δύνανται να διενεργούν τις εν λόγω εργασίες. Η απόφαση του Γ. Μαυραγάνη δεν αφορά στις δεξαμενές αποθήκευσης των υγρών καυσίμων και υγραερίων στα πρατήρια λιανικής πώλησης.
Αρμόδιες Αρχές για την εποπτεία των δεξαμενών αποθήκευσης ενεργειακών προϊόντων που τελούν υπό καθεστώς αναστολής δασμοφορολογικών επιβαρύνσεων είναι το Τελωνείο και η Χημική Υπηρεσία του Γενικού Χημείου τους Κράτους που ασκούν την εποπτεία και τον έλεγχο των εγκαταστάσεων στις οποίες ευρίσκονται οι προς έλεγχο και ογκομέτρηση δεξαμενές. 
ΠΗΓΗ:energypress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου