Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2013

ΝΕΑ ΠΑΤΕΝΤΑ Γ.ΠΑΠΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ Ένας Έλληνας ερευνητής «ταπώνει» την Apple!


Πριν από μερικά χρόνια το όνομά του έκανε τον γύρο του κόσμου, χάρη στις πατέντες του που «απογείωσαν» την ταχύτητα των συνδέσεων ADSL. Σήμερα ταράζει ξανά τα νερά της τεχνολογίας με μια νέα εφαρμογή που «εκτοξεύει» τις επιδόσεις του iPhone! Ο λόγος για τον star της ψηφιακής εποχής Γιάννη Παπανδριόπουλο, που πέτυχε αυτό που δεν κατάφερε ούτε η Apple: να μετατρέψει το δημοφιλές smartphone σε μια πανίσχυρη φωτογραφική μηχανή, ικανή να τραβάει 60 φωτογραφίες υψηλής ανάλυσης το δευτερόλεπτο!

Ο 35χρονος Ελληνοαυστραλός ερευνητής και προγραμματιστής, που γράφει κώδικα από την ηλικία των 12 (!) ετών, απολαμβάνει να δοκιμάζει τις δυνάμεις του εκεί όπου όλοι οι άλλοι σηκώνουν τα χέρια ψηλά. Πριν από επτά χρόνια, όταν η τεχνολογία ADSL θεωρούνταν ότι είχε φτάσει στα όριά της, είχε αναπτύξει αλγόριθμους (προγράμματα) που πολλαπλασίαζαν τις δυνατότητες των χάλκινων καλωδίων, ώστε να μπορούν να «σηκώσουν» ακόμη και ταχύτητα 100 Mbps. Κάτι αντίστοιχο κάνει και σήμερα ξεκλειδώνοντας τις έως τώρα κρυφές δυνατότητες του iPhone με την εφαρμογή SnappyCam.

Ο ίδιος τονίζει ότι «το hardware του iPhone 5 είναι εξαιρετικό και απλώς δεν έχει αξιοποιηθεί πλήρως». Με βάση αυτή τη διαπίστωση, ο δρ. Παπανδριόπουλος άρχισε την έρευνα πάνω σε νέους τρόπους επεξεργασίας εικόνας, ώστε η φωτογραφική λειτουργία του iPhone να αποκτήσει ταχύτητα συγκρίσιμη με εκείνη μιας καλής φωτογραφικής μηχανής, τύπου DSLR. Και το πέτυχε. 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου