Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2013

ANAKOINΩΣΗ ΠΑΣΚΕ ΕΛΠΕ


 

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες
Άλλη μια θητεία του Σωματείου μας φτάνει στο τέλος της.  Μια θητεία, που το Σωματείο μας διαχειρίστηκε τις τύχες των εργαζομένων σε μια πρωτοφανή και δύσκολη πολιτική κατάσταση εν μέσω μνημονίων και αδιέξοδων αντιεργατικών πολιτικών.  Σε τέτοιες πρωτόγνωρες καταστάσεις χρειάζεται στροφή στις αξίες ΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ – ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ – ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΑ – ΓΕΝΝΑΙΟΤΗΤΑ, συστατικά απαραίτητα ώστε να σχεδιάζεις τη στρατηγική που απαιτείται για να οχυρώσεις τις θέσεις και τους αγώνες των εργαζομένων που εκπροσωπείς.  Δυστυχώς σε αυτές τις αξίες, η ετερόκλητη πλειοψηφία που διοικούσε το Σωματείο μας με πρωταγωνιστές τον Πρόεδρο αλλά και τον Γενικό Γραμματέα δεν έδωσε καμμία σημασία.
Ο Πρόεδρος φρόντισε από το πρώτο κιόλας Γενικό συμβούλιο της θητείας του να μας προειδοποιήσει για το τι θα ακολουθούσε.  Μας ενημέρωσε με την γνωστή υπεροψία του ότι  “θα χυθεί αίμα”.  Λίγοι τότε κατάλαβαν σε ποιανού το αίμα αναφερόταν.  Με τους χειρισμούς του κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων της ΕΣΣΕ, φτάσαμε πολύ κοντά στο να κάνουμε το όνειρο της Διοίκησης πραγματικότητα.  Ότι όμως δεν κατάφερε εκεί, φρόντισε στη συνέχεια να το αποκαταστήσει.
Η εν κρυπτώ συμφωνία για την Τροποποίηση του Συμβολαίου της Groupama, της οποίας τα οφέλη για την Εταιρεία τα είδαμε, για τους εργαζομένους δεν τα καταλάβαμε ποτέ.
Η συμφωνία για τα Οργανογράμματα που έχει οδηγήσει όλες τις εγκαταστάσεις να εργάζονται με πρωτοφανείς ελλείψεις σε όλα τα Τμήματα.
Η έλλειψη σεβασμού των χρημάτων των εργαζομένων με τις αστειότητες των 25.000 Euro για ένα πάρτι ώστε να αναδειχθεί η “αγωνιστικότητα” μας.
Η φασιστική μεθόδευση της ψήφισης του Καταστατικού μας και η εξαπάτηση των εργαζομένων στο Καταστατικό και στη λειτουργία του ΤΑΑΤ.
Η μυστική και επιλεκτική εφαρμογή του Technical Ladder αδιάσειστο παράδειγμα της πλάτης του Προέδρου στην Εταιρεία.
Η εγκληματική σιωπή στη μη υλοποίηση της ΕΣΣΕ (προκαταβολές, εκδρομή).
Η συμμετοχή μας στο Ινστιτούτο του Δικτύου απροσδιόριστης χρησιμότητας για τους εργαζόμενους εγκλωβίζοντας και οικονομικά το Σωματείο μας για χάρη κάποιων ταξιδιών και βολέματος κάποιων συνταξιούχων πρώην και νυν συνοδοιπόρων.  Φυσικά και του αξίζουν τα συγχαρητήρια που του αποδόθηκαν από την Διοίκηση για την προσφορά του στη μείωση του λειτουργικού κόστους, άλλωστε μετά και την αποκάλυψη του ιδίου για τα περί στημένου παιχνιδιού Συνδικάτου και Εταιρείας στη Σύμβαση της ΕΚΟ δεν υπάρχει η παραμικρή αμφιβολία ότι έχει διαλέξει στρατόπεδο.  Κι αυτό δεν είναι των εργαζομένων...


Ο Γενικός Γραμματέας φρόντισε από την πλευρά του να εξασφαλίσει μια θητεία χτισμένη στον εύκολο δρόμο του “ναι σε όλα”.  Περίμενε στωικά να ολοκληρώσει ο Πρόεδρος, για να επαναλάβει με στόμφο ακριβώς τα ίδια. Χρησιμοποιώντας αυτή την “έξυπνη” τακτική κατάφερε να επιτύχει όλους τους στόχους του αδιαφορώντας για τα συμφέροντα των εργαζομένων.  Εύκολη πρακτική γι΄ αυτόν.  Έτσι κι αλλιώς, είναι στη παρέα των συνταξιούχων πια.
Σε όλη τη θητεία, η ΠΑΣΚΕ ΕΛΠΕ προσπάθησε να σταθεί με σοβαρότητα και υπευθυνότητα σε όλα τα παραπάνω. Είμαστε σίγουροι ότι η στάση μας, ακόμα και με τα όποια λάθη έγιναν έχει θετικό πρόσημο.  Όλες τις θέσεις μας, τις παρεμβάσεις μας και τις κινήσεις μας, σας τις γνωστοποιούμε στο Intranet ηλεκτρονικά και θα τις παρέχουμε εντύπως στις επισκέψεις μας. Θα δωθούν έτσι απαντήσεις σε αυτούς που λάσπωναν και διαστρέβλωναν τις θέσεις μας στους εργαζόμενους. ΄Οποιος λοιπόν εργαζόμενος θέλει πραγματικά να μάθει τα αληθινά γεγονότα και πως αντιμετωπίστηκαν από την μεριά μας δεν έχει παρά να ανατρέξει στα στοιχεία που παραθέτουμε στη διάθεσή σας.  Γνωρίζουμε ότι πιθανόν να μην συμφωνείτε κάποιοι στο σύνολο των θέσεών μας, αλλά στόχος μας είναι να δείτε τι κάναμε και όχι ότι σας μετέφεραν ότι κάναμε.
Η ΠΑΣΚΕ ΕΛΠΕ αφουγκραζόμενη τις απαιτήσεις των εργαζομένων για ενωμένη συνδικαλιστική, ακομάτιστη έκφραση και με όραμα κάποια στιγμή οι εργαζόμενοι να μπορούν να επιλέγουν τους εκπροσώπους τους συνδικαλιστές μέσα από ενιαία λίστα - ψηφοδέλτιο, θα στηρίξει στις εκλογές το ψηφοδέλτιο του ΣΚΕΕΠ καλώντας και τις άλλες Παρατάξεις να πάρουν τη γενναία απόφαση να πράξουν το ίδιο, ώστε μέσα από αυτή την κίνηση να γίνει πραγματικότητα αυτό που θέλουν όλοι οι εργαζόμενοι και απαιτούν πια οι καιροί.
Αν οι αγκυλώσεις και η αλλαζονεία δεν το επιτρέπουν στις υπάρχουσες Παρατάξεις, ας το πράξουν οι εργαζόμενοι με τη συμμετοχή τους ή τη στήριξή τους σε αυτό το εγχείρημα.


ΟΛΟΙ  ΜΑΖΙ  ΓΙΑ  ΝΑ  ΞΑΝΑΦΕΡΟΥΜΕ  ΤΟ  ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ  ΣΤΗ  ΘΕΣΗ  ΠΟΥ  ΤΟΥ  ΑΡΜΟΖΕΙ





ΠΑΣΚΕ  ΕΛΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου