Παρασκευή 16 Αυγούστου 2013

Κύπρος: Προγράμματα σπουδών για υδρογονάνθρακες και φυσικό αέριο


Οι ενεργειακές εξελίξεις στην Κύπρο φαίνεται να επεκτείνονται και στον ακαδημαϊκό τομέα με τα ακαδημαϊκά ιδρύματα της χώρας να ανοίγουν φέτος κλάδους σπουδών ενέργειας και φυσικού αερίου.
Το UCLan University ίδρυσε το Solon Kassinis Energy Training School & Research Centre, λειτουργεί σε συνεργασία με τον Σόλωνα Κασίνη και φέρει το όνομα του ως τιμή για την προσφορά του στον τομέα ενέργειας. Στόχος του κέντρου είναι να καταρτίσει και να εκπαιδεύσει τους νέους που επιθυμούν να ασχοληθούν με τον τομέα των υδρογονανθράκων.
Το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας με τη σειρά του άνοιξε δύο συγκεκριμένα κλάδους για πτυχίο και μεταπτυχιακό στο Oil and Gas Energy Engineering.
Δύο προγράμματα άνοιξε το Πανεπιστήμιο Frederick με τις επωνυμίες MSc in Oil & Gas and Offshore Engineering και MSc in Energy Systems and the Built Environment.
Το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο προσφέρει, επίσης, από τη νέα ακαδημαϊκή χρονιά πτυχίο με την επωνυμία Energy Resources Management: Oil & Gas, καθώς και το μεταπτυχιακό MBA: Concentration Oil & Gas Management.
 ΠΗΓΗ:energypress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου