Σάββατο 31 Αυγούστου 2013

ΠΑΡΤΕ ΤΟΥ ΤΟ ΝΟΜΠΕΛ ΕΙΡΗΝΗΣ

20130831-195135.jpg
« Να πάρουμε το Νόμπελ Eιρήνης από τον Ομπάμα », τιτλοφορείται άρθρο του Uli Windisch που φιλoξενείται στο ελβετικό Les observateurs.ch . Μεταξύ άλλων αναφέρει :
« Κάποιοι ειδικοί αναλυτές κατηγορούν τον πρόεδρο Ομπάμα ότι θέλει να βοηθήσει τους ισλαμιστές και κυρίως τους λεγόμενους Αδελφούς Μουσουλμάνους , παντού και όπου αυτό είναι δυνατό, χωρίς να υπολογίζει τις καταστροφικές συνέπειες για τις χώρες.
Οι ΗΠΑ διατείνονται ότι ενεργούν για λόγους ηθικούς ανθρωπιστικούς…την ίδια ώρα οι ΗΠΑ μοιάζουν μ’ένα κράτος αμφιλεγόμενο,αυταρχικό,ολοκληρωτικό που χρησιμοποιεί όλα τα μέσα νόμιμα και παράνομα για να υπερσπιστεί τα συμφέροντά του περιφρονώντας παράλληλα αυτά όλων των άλλων 
χωρών και αδιαφορώντας για τις μαζικές δολοφονίες και διωγμούς των χριστιανών μέσα σ’αυτές τις χώρες χωρίς την παραμικρή αντίδραση…Για να τελειώνουμε με την « Obamamania » ας του πάρουμε το Νόμπελ ειρήνης ενώ αυτός θα χαρτοπαίζει κοιτάζοντας στην τηλεόραση τον πολεμικό του στόλο να επιτίθεται στη Συρία και να σκοτώνει ακόμη περισσότερο κόσμο σαν να πρόκειται για τρομοκράτες.»

Η Iρλανδικής καταγωγής Mairead Maguire, (Nobel ειρήνης 1976), αναφορικά με τις τρέχουσες εξελίξεις στο συριακό δήλωσε : « Κατηγορούν τον πρόεδρο Άσσαντ για χρήση χημικών όπλων εναντίον του λαού του αλλά δεν έχουν καμιά απόδειξη γι’ αυτό, αντίθετα οι αντάρτες είναι αυτοί που χρησιμοποίησαν τέτοιου είδους όπλα. » (Warisacrime.org)
« Το ερώτημα που οφείλει να τεθεί είναι ποιό συμφέρον θα είχε ο Άσσαντ να χρησιμοποιήσει αέριο σαρίν στη γειτονιά που είχαν καταλύσει οι επιθεωρητές του ΟΗΕ και μέσα στο ίδιο του το περιβάλλον και σε μια περιοχή όπου μια ενδεχόμενη χρήση θα επέφερε συνέπειες στους ίδιους του τους στρατιώτες. Προσωπικά εγώ , δεν ενστερνίζομαι αυτές τις κατηγορίες κατά της κυβέρνησης Άσσαντ».
H ίδια, κάλεσε τον Υπ.Εξ. της Αγγλίας William Hague και τον ομόλογό του της Γαλλίας Laurent Fabius να σταματήσουν να υπεραμύνονται στρατιωτικής επέμβασης στη Συρία η οποία δεν θα έχει άλλο αποτέλεσμα παρά να βυθίσει τους λαούς της Μέσης Ανατολής σε ακόμη περισσότερη βία και αίμα.
Στην επίσημη έκθεση που συνέταξε μετά από μια 10μερη επίσκεψη σε Λίβανο και Συρία ως επικεφαλής 16μελούς αντιπροσωπείας 8 χωρών, επισημαίνει : « Κατά την επίσκεψή μας επισκεφθήκαμε στρατόπεδα προσφύγων και πληγείσες κοινότητες.Συναντηθήκαμε με θρησκευτικούς ηγέτες, μαχητές, κυβερνητικούς εκπροσώπους, αντιπροσωπείες της αντιπολίτευσης και πολλούς άλλους ,θύτες και θύματα.

 ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου